Дастин Хофман као глава Медичијевих

Нова серија о моћној италијанској породици стиже и у Србију. Хофман је, наиме, потписао уговор за још једну серију која се везује за ренесансну епоху.

Забава 23.07.2016 | 12:09
Дастин Хофман као глава Медичијевих
ГЛУМЦИ Џереми Ајронс и Џонатан Рис Мејерс играли су насловне улоге у серијама “Борџије” и “Тјудорови”. Њиховим стопама одлучио је да крене и двоструки оскаровац Дастин Хофман (78), који је најсјајније статуете освојио за филмове “Крамер против Крамера” (1980) и “Кишни човек” (1989).

Хофман је, наиме, потписао уговор за још једну серију која се везује за ренесансну епоху. Он ће у серији “Медичијеви: Господари Фиренце” глумити Ђованија, главу славне италијанске породице, која је изродила три поглавара Католичке цркве и две француске краљице. Холивудска звезда глуми ренесансног финансијског могула чија је фамилија направила револуцију у уметности и науци. Његовог сина, Козима, игра Ричард Маден, шкотски глумац знан нам, између осталог, по улози Роба Старка у “Игри престола”.


- Медичијеви су искористили време социјалних и економских раскола у друштву и тако се обогатили - рекао је Френк Спотниц. - Они су заслужни за стварање средње класе, а за све то време енормно су се богатили. Новац су трошили и на велика уметничка дела која су потписивали Ботичели, Леонардо да Винчи или Микеланђело. Прича о Медичијевима никога неће оставити равнодушним.

И док су Борџије и Тјудорови свету били познати по сексуалним интригама и моћи, Медичијеви су своју славу стекли на далеко пристојнији начин, али и поред тога нису успели да довека остану на историјској сцени.

Прву епизоду нове серије имали су прилике да виде гледаоци филмског фестивала у Кану, док ће светска премијера бити на пролеће. “ТВ новости” сазнају да серија о Медичијевима стиже и пред гледаоце у Србији, јер су права за њено приказивање већ откупљена.

Новости
фото: спласх неwс

Коментари / 0

Оставите коментар