Dastin Hofman kao glava Medičijevih

Nova serija o moćnoj italijanskoj porodici stiže i u Srbiju. Hofman je, naime, potpisao ugovor za još jednu seriju koja se vezuje za renesansnu epohu.

Zabava 23.07.2016 | 12:09
Dastin Hofman kao glava Medičijevih
GLUMCI Džeremi Ajrons i Džonatan Ris Mejers igrali su naslovne uloge u serijama “Bordžije” i “Tjudorovi”. Njihovim stopama odlučio je da krene i dvostruki oskarovac Dastin Hofman (78), koji je najsjajnije statuete osvojio za filmove “Kramer protiv Kramera” (1980) i “Kišni čovek” (1989).

Hofman je, naime, potpisao ugovor za još jednu seriju koja se vezuje za renesansnu epohu. On će u seriji “Medičijevi: Gospodari Firence” glumiti Đovanija, glavu slavne italijanske porodice, koja je izrodila tri poglavara Katoličke crkve i dve francuske kraljice. Holivudska zvezda glumi renesansnog finansijskog mogula čija je familija napravila revoluciju u umetnosti i nauci. Njegovog sina, Kozima, igra Ričard Maden, škotski glumac znan nam, između ostalog, po ulozi Roba Starka u “Igri prestola”.


- Medičijevi su iskoristili vreme socijalnih i ekonomskih raskola u društvu i tako se obogatili - rekao je Frenk Spotnic. - Oni su zaslužni za stvaranje srednje klase, a za sve to vreme enormno su se bogatili. Novac su trošili i na velika umetnička dela koja su potpisivali Botičeli, Leonardo da Vinči ili Mikelanđelo. Priča o Medičijevima nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

I dok su Bordžije i Tjudorovi svetu bili poznati po seksualnim intrigama i moći, Medičijevi su svoju slavu stekli na daleko pristojniji način, ali i pored toga nisu uspeli da doveka ostanu na istorijskoj sceni.

Prvu epizodu nove serije imali su prilike da vide gledaoci filmskog festivala u Kanu, dok će svetska premijera biti na proleće. “TV novosti” saznaju da serija o Medičijevima stiže i pred gledaoce u Srbiji, jer su prava za njeno prikazivanje već otkupljena.

Novosti
foto: splash news

Komentari / 0

Ostavite komentar