У Аустрији забрањене турске заставе

Градоначелник Винернојштата Клаус Шнебергер позвао је грађане турског порекла да са својих балкона и кућа уклоне турске заставе, које су поставили у знак подршке турској влади после неуспелог пуча.

Свијет 22.07.2016 | 17:46
У Аустрији забрањене турске заставе
Он је, у отвореном писму, истакао да је Винернојштат према свету отворен и толерантан град, и да се не бави унутарполитичким питањима Турске, већ грађани треба да се брину како подстаћи развој свог града.

Због великог броја миграната, интеграција је велики изазов нашег доба, констатовао је Шнебергер додајући да је за суживот који функционише потребно међусобно прилажење различитих култура, вера и етничких група.

"Тај дијалог треба да има за циљ међусобно разумевање и поштовање, а не сме водити ка томе да се изгубе традиције и вредности овог града. Посебно у несигурном времену је неопходно да се повуку поуке из прошлости и актуелно добра разуме, те обликује будућност", уверен је он додајући да су за то предуслов знање немачког језика и приврежност граду.

"Та приврженост има као предуслов да се актуелни развој у Турској не доноси у град тиме што се постављају симболи као што су заставе. Позивам све, који су поставили турске заставе на својим кућама или балконима да их одмах уклоне", наводи се у отвореном писму.

Такође је подвукао да онима који нису привржени Винернојштату немају шта да траже у том граду, као што и турске заставе немају места у том граду, изузев на спортским манифестацијама.

(Мондо.рс)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Дијагноза

22.07.2016 16:12

Турци су то , присјешће вама свака ријеч подршке коју сте им пружили. Пљунут ће они руку коју сте им пружили. Тако је то било и опет ће бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

22.07.2016 17:45

Бас си за дијагнозе

Name

Репликар

22.07.2016 20:07

Апсолутно не постоји забрана него их је човјек фино замолио да склоне истакнуте заставе.

ОДГОВОРИТЕ