U Austriji zabranjene turske zastave

Gradonačelnik Vinernojštata Klaus Šneberger pozvao je građane turskog porekla da sa svojih balkona i kuća uklone turske zastave, koje su postavili u znak podrške turskoj vladi posle neuspelog puča.

Svijet 22.07.2016 | 17:46
U Austriji zabranjene turske zastave
On je, u otvorenom pismu, istakao da je Vinernojštat prema svetu otvoren i tolerantan grad, i da se ne bavi unutarpolitičkim pitanjima Turske, već građani treba da se brinu kako podstaći razvoj svog grada.

Zbog velikog broja migranata, integracija je veliki izazov našeg doba, konstatovao je Šneberger dodajući da je za suživot koji funkcioniše potrebno međusobno prilaženje različitih kultura, vera i etničkih grupa.

"Taj dijalog treba da ima za cilj međusobno razumevanje i poštovanje, a ne sme voditi ka tome da se izgube tradicije i vrednosti ovog grada. Posebno u nesigurnom vremenu je neophodno da se povuku pouke iz prošlosti i aktuelno dobra razume, te oblikuje budućnost", uveren je on dodajući da su za to preduslov znanje nemačkog jezika i privrežnost gradu.

"Ta privrženost ima kao preduslov da se aktuelni razvoj u Turskoj ne donosi u grad time što se postavljaju simboli kao što su zastave. Pozivam sve, koji su postavili turske zastave na svojim kućama ili balkonima da ih odmah uklone", navodi se u otvorenom pismu.

Takođe je podvukao da onima koji nisu privrženi Vinernojštatu nemaju šta da traže u tom gradu, kao što i turske zastave nemaju mesta u tom gradu, izuzev na sportskim manifestacijama.

(Mondo.rs)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Dijagnoza

22.07.2016 16:12

Turci su to , prisješće vama svaka riječ podrške koju ste im pružili. Pljunut će oni ruku koju ste im pružili. Tako je to bilo i opet će biti.

ODGOVORITE
Name

re

22.07.2016 17:45

Bas si za dijagnoze

Name

Replikar

22.07.2016 20:07

Apsolutno ne postoji zabrana nego ih je čovjek fino zamolio da sklone istaknute zastave.

ODGOVORITE