Гоцић: Разумијем навијаче, али ми смо ти који највише желимо злато на ОИ!

Капитен ватерполо селекције Србије Живко Гоцић изјавио је да му је сан да освоји златну медаљу на Олимпијским играма и тако комплетира све трофеје у репрезентативној каријери.

Остали спортови 24.07.2016 | 19:15
Гоцић: Разумијем навијаче, али ми смо ти који највише желимо злато на ОИ!
Најискуснији српски ватерполиста са националним тимом има укупно 25 медаља, чак пет златних са Европских првенстава и две са шампионата света, док му, као и целој садашњој генерацији, недостаје најсјајније олимпијско одличје, после две бронзе у Пекингу и Лондону.

“Постоји доста репрезентација које имају сличне амбиције као ми. Нормално је да сви очекују трофеј од нас после врхунских резултата у последње две године. Разумем све то, и ја да сам навијач ватерполо репрезентације Србије исто бих размишљао. Злато је наш сан, сви га желимо и то би била круна каријере, али не знам да ли ће тако бити”, поручио је Гоцић Тањугу.

Он истиче да ће бити јако тешко остварити зацртан циљ јер много репрезентација у Рио путују са високим амбицијама.

“Уопште неће бити лако и не зависи само од нас какав ће бити пласман, већ од много фактора. Много је квалитетних селекција у Рију”, истакао је Гоцић.

Према његовим речима прави се атмосфера као да јавност више жели успех од самих играча, што му смета.

“Сви мисле на злато, направила се атмосфера као да јавност жели најсјајнију медаљу више него ми сами. То ми мало смета, али не осећам притисак јер ме не занима претерано. Људи, треба да буде јасно да ми највише желимо злато и да ћемо дати све од себе да дођемо до њега”.

Србије је направила лепу увертиру у генералној проби пред Олимпијске игре после победе над Мађарском 12:11 на отвореном базену на Ташмајдану.

“Драго ми је што је публика дошла у завидном броју и могла да ужива. Мислим да је дуел са Мађарима био занимљив. Мађари су боље почели од нас, играли пресинг две четвртине, нисмо се најбоље снашли, али смо касније доста бољи били и успели да преокренемо и победимо”, закључио је Гоцић.

Српске ватерполисте очекује финализација припрема у Остију, предграђу Рима, где ће три дана спаринговати са Италијанима и Аустралијанцима, а затим следи повратак у Београд и пут у Рио.

Србија ће на Олимпијским играма играти у А групи са селекцијама Грчке, Јапана, Аустралије, Бразила и Мађарске, а први ривали су управо Мађари, шестог августа.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар