Путин тражи независну анализу допинга!

Председник Русије Владимир Путин позвао је на независну анализу допинг скандала који потреса његову земљу.

Остали спортови 24.07.2016 | 17:45
Путин тражи независну анализу допинга!
Због систематског допинга, у који је према наводима Светске антидопинг агенције (WАДА) укључена и држава, сви руски атлетичари су суспендовани за наступ на Олимпијским играма.

Путин је због тога позвао на стварање независне комисије коју би чинили и страни експерти, како би се решио проблем са анти-допинг системом у Русији.

Председник Русије Владимир Путин поручио је да у спорту нема места допингу и позвао на формирање независне комисије, уз учешће домаћих и страних експерата, за решавање проблема насталих након суспензије руских атлетицара, преноси Ројтерс.

Наступ руских спортиста на Олимпијским играма у Рију доведен је у питање након одлуке Суда за арбитражу у Лозани да потврди суспензију атлетичара због наводног системског допинга, уз знање државе.

"Званична позиција руских власти и Владе и председника и свих нас је да у овом спорту нема и не може бити места никаквом допингу. Спорт треба да буде чист, а здравље спортиста треба да буде добро заштићено", рекао је Путин.

По његовим речима, за то је потребна тесна сарадња са Дисциплинском комисијом Међународног олимпијском комитета, Светском антидопинг агенцијом, као и Међународним спортским федерацијама за олимпијске и неолимпијске спортове.

Руси су најавили да ће покушати пред цивилним судом да изборе наступ својих атлетичара у Рио де Жанеиру, на Играма које почињу 5. августа.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар