Putin traži nezavisnu analizu dopinga!

Predsednik Rusije Vladimir Putin pozvao je na nezavisnu analizu doping skandala koji potresa njegovu zemlju.

Ostali sportovi 24.07.2016 | 17:45
Putin traži nezavisnu analizu dopinga!
Zbog sistematskog dopinga, u koji je prema navodima Svetske antidoping agencije (WADA) uključena i država, svi ruski atletičari su suspendovani za nastup na Olimpijskim igrama.

Putin je zbog toga pozvao na stvaranje nezavisne komisije koju bi činili i strani eksperti, kako bi se rešio problem sa anti-doping sistemom u Rusiji.

Predsednik Rusije Vladimir Putin poručio je da u sportu nema mesta dopingu i pozvao na formiranje nezavisne komisije, uz učešće domaćih i stranih eksperata, za rešavanje problema nastalih nakon suspenzije ruskih atleticara, prenosi Rojters.

Nastup ruskih sportista na Olimpijskim igrama u Riju doveden je u pitanje nakon odluke Suda za arbitražu u Lozani da potvrdi suspenziju atletičara zbog navodnog sistemskog dopinga, uz znanje države.

"Zvanična pozicija ruskih vlasti i Vlade i predsednika i svih nas je da u ovom sportu nema i ne može biti mesta nikakvom dopingu. Sport treba da bude čist, a zdravlje sportista treba da bude dobro zaštićeno", rekao je Putin.

Po njegovim rečima, za to je potrebna tesna saradnja sa Disciplinskom komisijom Međunarodnog olimpijskom komiteta, Svetskom antidoping agencijom, kao i Međunarodnim sportskim federacijama za olimpijske i neolimpijske sportove.

Rusi su najavili da će pokušati pred civilnim sudom da izbore nastup svojih atletičara u Rio de Žaneiru, na Igrama koje počinju 5. avgusta.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar