Снимио сексуални чин, видео му дошао главе

"Не желим име тог мафијаша уз своје, уз своју породицу. Ја имам још једног сина, ћерку, унучиће и не желим ништа до коментаришем, а видећете шта ће се у том случају још дешавати" каже за "Блиц" Живојин Ћирковић, отац Дарка Ћирковића који је у својој 23. години убијен у Италији. Наручилац његовог убиства Иван Савић (35) јуче је, после девет година скривања, ухапшен у Мађарској.

Србија 22.07.2016 | 11:49
Снимио сексуални чин, видео му дошао главе
Фото: Приватна архива
Иван Савић

Савић, који је у Италији 2013. осуђен за наручивање убиства, ухапшен је у Роскеу, месту на граници са Србијом. Савић је осуђен за убиство Ћирковића (23) који је извршено 26. јануара 2007. на периферији Вићенце.

Ћирковић је убијен са три метка , а како су италијански медији пренели, био је члан исте банде као и Савић.

"Савић је ухваћен у недељу, нешто пре 6 сати. Код њега су пронађена два пасоша, од којих је један био лажни. Убица је у одсуству осуђен на 21 годину и шест месеци затвора", пренели су италијански медији.

У акцији хапшења бегунца учествовале су италијанска и мађарска полиција, као и Интерпол. Како су медији пренели, бегунац је у мађарском затвору и тренутно се ради на његовој испоруци италијанским властима.

Дарка Ћирковића кобне ноћи позвао је Бојан Николић, који је са собом повео и двојицу пријатеља. Изговор је био да ће извршити пљачку, међутим, то се није догодило. Кад је изашао из аутомобила, они су запуцали ка њему. Први метак који је Ћирковића погодио у руку испалио је Николић, док се претпостављало да је други испалио Марковић. На крају је младић „оверен“ у главу.

"У складу с правилима криминалне групе, младић је морао бити ликвидиран. Дарко је наиме био у вези са Савићевом супругом, чак је направио видео снимак њиховог сексуалног односа. Савић је видео снимак и испланирао убиство. Кућни видео који је направио био је смртна казна за Дарка, младића из добре куће", пренели су италијански медији.

Четворица Срба припадала су банди која је била специјализована за пљачке продавница. Кад је тело несрећног Ћирковића откривено, у џепу је пронађен уређај за искључивање аларма.

Ћирковић, иначе пореклом из Крушевца, постао је познат по победама на мото-тркама. Он је 2005. ухапшен с Бранком Кнежевићем због пљачке „Лукоилове“ пумпе у Алексинцу. Младићи су уз претњу пиштољем од радника узели мању своту новца, као и мобилне пакете. Ухапшени су исте ноћи код Ражња. Како је правоснажно осуђен на три године затвора, Ћирковић је побегао у Италију. Њгеова породица и даље живи у Крушевцу и баве се приватним бизнисом.

ОТКРИЛИ ИХ ТЕЛЕФОНСКИ РАЗГОВОРИ

Како су пренели италијански медији, Савић и Марковић ухваћени су помоћу мобилних телефона. Оперативци полиције пресрели су њихове разговоре, а утврђено је и да су се у ноћи између 26. и 27. јануара налазили на месту где је убијен Ћирковић. Осам дана након убиства барутне честице откривене су на гардероби Бојана Николића.

Извор: Блиц

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Игор Сведска

22.07.2016 10:54

Која глупост

ОДГОВОРИТЕ
Name

вирус

22.07.2016 13:09

Ма свима дати гумени цекиц и у каменолом

ОДГОВОРИТЕ