Свјетски првак очајан након суспензије: Моја каријера је уништена!

Светски шампион на 110 метара с препонама Сергеј Шубенков рекао је да је, после одлуке о суспензији руских атлетичара са Олимпијских игара у Рио де Жанеиру, његова каријера уништена.

Остали спортови 24.07.2016 | 14:15
Свјетски првак очајан након суспензије: Моја каријера је уништена!
“Они који су се допинговали треба да буду кажњени, немам толеранције за њих, али ја сам чист и кажњен сам. Никога није брига што је моја каријера уништена”, рекао је Шубенков, а преноси ББЦ.

Суд за спортску арбитражу одбио је у четвртак жалбу Олимпијског комитета Русије и 68 атлетичара који су тражили да учествују на Олимпијским играма. ЦАС је тако потврдио одлуку Међународне атлетске федерације да због наводног систематског допинга забрани учешће атлетичарима Русије у Рију.

Шубенков је открио и да је поднео захтев да се у Рију такмичи као неутрални спортиста, али да је његов захтев одбијен. Овај 25-годишњи атлетичар актуелни је шампион света у трци на 110 метара с препонама. Поред злата у Пекингу 2015, Шубенков је две године раније освојио бронзу на шампионату света у Москви. Шубенков је и актуелни европски првак у тој дисциплини.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар