Наредба да се униште докази масакра у Ници

Анти-терористичка јединица француске полиције наложила је властима у Ници да обришу све снимке напада камионом на Дан пада Бастиље.

Свијет 22.07.2016 | 11:10
Наредба да се униште докази масакра у Ници
Лист Фигаро је дошао у посед документа у коме се уз претњу кривичном одговорношћу градским властима налаже да "потпуно обришу готово 24 часа снимака" са камера које покривају променаду на којој је живот изгубило више од 80 људи у терористичком нападу камионом.

"Обришите све снимке настале између 14. јула у 22.30 часова и 15. јула у 18 часова" наводи се у документу који прецизира на којих шест камера би требало обратити посебну пажњу.

Такође, додаје се да би градске власти требало да уклоне све снимке са било које камере над којом имају контролу, а која је “могла да сними део злочина”.

"Ово је први пут да нам неко тражи да уништимо доказе. Центар за видео надзор и град би могли да буду тужени због овога, а наши службеници немају ингеренције да раде овакве ствари", рекли су за Фигаро извори из градске власти.

Полиција је након напада затражила 30.000 сати материјала са камера. Тужилаштво је потврдило да је захтев за брисање послат, а као разлог је наведено “спречавање неконтролисане дистрибуције снимака напада”.

Подигнуте оптужнице против петоро осумњичених за напад у Ници!

"Од хиљаду камера у граду, њих 140 има снимке који су од интереса за истрагу",  навело је француско тужилаштво.

Како се наводи, полиција је наводно већ ускладиштила све снимке у својој архиви.

Извор: Б92/Информер

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Турцин

22.07.2016 09:26

Муте ли га муте мајке им га лицно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владо Бања Лука

22.07.2016 10:12

Снимци су доказ да напад у Ници није дјело "усамљеног лудјака и терористе", вец добро координисана акција западњацких обавјестајних слузби... Зато их и брису. Класицан фалсе флаг.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требава

22.07.2016 11:55

Свака част све сте рекли.

Name

самуел

22.07.2016 10:44

Неки дан поцињен терористицки напад од једног 17 годисњака у Њемацкој који је био наорузан једном сјекиром је специјална полиција усмртила са најмање два смртна хица. Поставило се питање зар специјална полиција није у стању да зароби једног дјецака који се у том моменту налазио сам и без да је у блзини био и један цивил којег је могао угрозит. Инаце је познат феномен да ни један терориста не буде заробљен вец одмах убијен док рецимо код орузане пљацке банке није исти слуцај. Поставља се легално питање засто?? Коме смета да ти терористи свједоце о томе за кога раде.

ОДГОВОРИТЕ