Naredba da se unište dokazi masakra u Nici

Anti-teroristička jedinica francuske policije naložila je vlastima u Nici da obrišu sve snimke napada kamionom na Dan pada Bastilje.

Svijet 22.07.2016 | 11:10
Naredba da se unište dokazi masakra u Nici
List Figaro je došao u posed dokumenta u kome se uz pretnju krivičnom odgovornošću gradskim vlastima nalaže da "potpuno obrišu gotovo 24 časa snimaka" sa kamera koje pokrivaju promenadu na kojoj je život izgubilo više od 80 ljudi u terorističkom napadu kamionom.

"Obrišite sve snimke nastale između 14. jula u 22.30 časova i 15. jula u 18 časova" navodi se u dokumentu koji precizira na kojih šest kamera bi trebalo obratiti posebnu pažnju.

Takođe, dodaje se da bi gradske vlasti trebalo da uklone sve snimke sa bilo koje kamere nad kojom imaju kontrolu, a koja je “mogla da snimi deo zločina”.

"Ovo je prvi put da nam neko traži da uništimo dokaze. Centar za video nadzor i grad bi mogli da budu tuženi zbog ovoga, a naši službenici nemaju ingerencije da rade ovakve stvari", rekli su za Figaro izvori iz gradske vlasti.

Policija je nakon napada zatražila 30.000 sati materijala sa kamera. Tužilaštvo je potvrdilo da je zahtev za brisanje poslat, a kao razlog je navedeno “sprečavanje nekontrolisane distribucije snimaka napada”.

Podignute optužnice protiv petoro osumnjičenih za napad u Nici!

"Od hiljadu kamera u gradu, njih 140 ima snimke koji su od interesa za istragu",  navelo je francusko tužilaštvo.

Kako se navodi, policija je navodno već uskladištila sve snimke u svojoj arhivi.

Izvor: B92/Informer

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Turcin

22.07.2016 09:26

Mute li ga mute majke im ga licno

ODGOVORITE
Name

Vlado Banja Luka

22.07.2016 10:12

Snimci su dokaz da napad u Nici nije djelo "usamljenog ludjaka i teroriste", vec dobro koordinisana akcija zapadnjackih obavjestajnih sluzbi... Zato ih i brisu. Klasican false flag.

ODGOVORITE
Name

Trebava

22.07.2016 11:55

Svaka čast sve ste rekli.

Name

samuel

22.07.2016 10:44

Neki dan pocinjen teroristicki napad od jednog 17 godisnjaka u Njemackoj koji je bio naoruzan jednom sjekirom je specijalna policija usmrtila sa najmanje dva smrtna hica. Postavilo se pitanje zar specijalna policija nije u stanju da zarobi jednog djecaka koji se u tom momentu nalazio sam i bez da je u blzini bio i jedan civil kojeg je mogao ugrozit. Inace je poznat fenomen da ni jedan terorista ne bude zarobljen vec odmah ubijen dok recimo kod oruzane pljacke banke nije isti slucaj. Postavlja se legalno pitanje zasto?? Kome smeta da ti teroristi svjedoce o tome za koga rade.

ODGOVORITE