Румуни направили "хобитску кућу" из бајке

Певачки пар, Разван и Габриела Василе, изградили су на подручју Трансилваније "кућу из бајке", која је стекла огромну популарност пошто је, како се наводи, слична дому Хобита из истоименог филма.

Занимљивости 22.07.2016 | 09:57
Румуни направили "хобитску кућу" из бајке
Овај пар продао је своју кућу у близини румунског главног града, Букурешта, како би, наког две године градње, могао да се похвали бајковитим еколошким "дворцем" на 40 километара од града Сибиу, који су мештани назвали "Глинени дворац из бајке", известо је локални сајт Цаса Меа.

Како се наводи, захваљујући професионалном архитекти који им је остварио сан, њихово место за живот сачињавају искључиво органски материјали (глина, слама и песак), без имало употребљене боје и лака.

До краја године, овај пар планира да у оквиру тог комплекса отвори ресторан у коме ће служити само локалну органску храну, а надају се да ће једног дана од свог дома створити хотел.

Уверени су да ће им у томе помоћи популарност коју њихов дом већ има захваљујући страници на Фејсбуку, са око 18.000 пријатеља, преноси ББЦ.

"Глинени дворац" је туристичка атракција сама по себи, а једном пару је чак омогућено одржавање церемоније венчања на овом бајковитом месту.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар