Rumuni napravili "hobitsku kuću" iz bajke

Pevački par, Razvan i Gabriela Vasile, izgradili su na području Transilvanije "kuću iz bajke", koja je stekla ogromnu popularnost pošto je, kako se navodi, slična domu Hobita iz istoimenog filma.

Zanimljivosti 22.07.2016 | 09:57
Rumuni napravili "hobitsku kuću" iz bajke
Ovaj par prodao je svoju kuću u blizini rumunskog glavnog grada, Bukurešta, kako bi, nakog dve godine gradnje, mogao da se pohvali bajkovitim ekološkim "dvorcem" na 40 kilometara od grada Sibiu, koji su meštani nazvali "Glineni dvorac iz bajke", izvesto je lokalni sajt Casa Mea.

Kako se navodi, zahvaljujući profesionalnom arhitekti koji im je ostvario san, njihovo mesto za život sačinjavaju isključivo organski materijali (glina, slama i pesak), bez imalo upotrebljene boje i laka.

Do kraja godine, ovaj par planira da u okviru tog kompleksa otvori restoran u kome će služiti samo lokalnu organsku hranu, a nadaju se da će jednog dana od svog doma stvoriti hotel.

Uvereni su da će im u tome pomoći popularnost koju njihov dom već ima zahvaljujući stranici na Fejsbuku, sa oko 18.000 prijatelja, prenosi BBC.

"Glineni dvorac" je turistička atrakcija sama po sebi, a jednom paru je čak omogućeno održavanje ceremonije venčanja na ovom bajkovitom mestu.

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar