Лерој Сане најскупљи Нијемац у историји фудбала - 50.000.000 евра!

Крилни нападач Шалкеа сели се у Манчестер, знају се и плата и дужина трајања уговора.

Фудбал 22.07.2016 | 16:00
Лерој Сане најскупљи Нијемац у историји фудбала - 50.000.000 евра!
Довиђења! Тим речима, Билд је поздравио Лероја Санеа и пожелео му срећан пут у - Енглеску. Утицајни немачки дневник објавио је вечерас информацију да је Манчестер Сити добио трку за потпис најтраженијег фудбалера Шалкеа и да ће он до краја седмице појачати екипу Пепа Гвардиоле.

Зна се и под којим условима. Грађани ће, уверава Билд, на име обештећења платити клубу из Гелзенкирхена округло 50.000.000 евра. Мада је почетна жеља руководства Рудара била да добију 55.000.000 евра, заједно са бонусима, после неколико дана преговора успели су у основној намери. Да оборе рекорд у вредности трансфера за једног немачког играча. Досад је он био власништво Месут Озила, који се пре три године из Реала преселио у Арсенал за 47.000.000 евра, али га је његов нови колега из репрезентације „порукао“ за та 3.000.000 евра.

„Не могу још да потврдим да је договор у завршној фази, јер би то онда значило да Сане сутра иде“, пренео је Билд речи Кристијана Хајдела, директора Шалкеа, али чим он овако „увија“ јасно је да је посао пред реализацијом.

Шалкеов рачун биће значајно увећан, а и 20-годишњи таленат ће одлично проћи. Билд додаје да га на Етихаду чека четворогодишњи уговор и плата од 6.000.000 евра по сезони.

Током дана из трке за потпис Лероја Санеа се повукао Бајерн, иако се чинило да после повреде Арјена Робена тренер Карло Анчелоти тражи опцију више у офанзивномо делу тима.

„Не, наша екипа је довољно јака и попуњена на свим позицијама. Неће више бити долазака пред наредну сезону“, рекао је Италијан, после чега је било јасно да је само Манчестер Сити може да испрати потраживања Шалкеа.

У томе је успео. Пеп Гвардиола је довео још једно појачање. Претходно су потписани уговори са Нолитом, Гундоганом и Зинченком, а договорен је и долазак голмана Херонима Руљија.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар