Leroj Sane najskuplji Nijemac u istoriji fudbala - 50.000.000 evra!

Krilni napadač Šalkea seli se u Mančester, znaju se i plata i dužina trajanja ugovora.

Fudbal 22.07.2016 | 16:00
Leroj Sane najskuplji Nijemac u istoriji fudbala - 50.000.000 evra!
Doviđenja! Tim rečima, Bild je pozdravio Leroja Sanea i poželeo mu srećan put u - Englesku. Uticajni nemački dnevnik objavio je večeras informaciju da je Mančester Siti dobio trku za potpis najtraženijeg fudbalera Šalkea i da će on do kraja sedmice pojačati ekipu Pepa Gvardiole.

Zna se i pod kojim uslovima. Građani će, uverava Bild, na ime obeštećenja platiti klubu iz Gelzenkirhena okruglo 50.000.000 evra. Mada je početna želja rukovodstva Rudara bila da dobiju 55.000.000 evra, zajedno sa bonusima, posle nekoliko dana pregovora uspeli su u osnovnoj nameri. Da obore rekord u vrednosti transfera za jednog nemačkog igrača. Dosad je on bio vlasništvo Mesut Ozila, koji se pre tri godine iz Reala preselio u Arsenal za 47.000.000 evra, ali ga je njegov novi kolega iz reprezentacije „porukao“ za ta 3.000.000 evra.

„Ne mogu još da potvrdim da je dogovor u završnoj fazi, jer bi to onda značilo da Sane sutra ide“, preneo je Bild reči Kristijana Hajdela, direktora Šalkea, ali čim on ovako „uvija“ jasno je da je posao pred realizacijom.

Šalkeov račun biće značajno uvećan, a i 20-godišnji talenat će odlično proći. Bild dodaje da ga na Etihadu čeka četvorogodišnji ugovor i plata od 6.000.000 evra po sezoni.

Tokom dana iz trke za potpis Leroja Sanea se povukao Bajern, iako se činilo da posle povrede Arjena Robena trener Karlo Ančeloti traži opciju više u ofanzivnomo delu tima.

„Ne, naša ekipa je dovoljno jaka i popunjena na svim pozicijama. Neće više biti dolazaka pred narednu sezonu“, rekao je Italijan, posle čega je bilo jasno da je samo Mančester Siti može da isprati potraživanja Šalkea.

U tome je uspeo. Pep Gvardiola je doveo još jedno pojačanje. Prethodno su potpisani ugovori sa Nolitom, Gundoganom i Zinčenkom, a dogovoren je i dolazak golmana Heronima Ruljija.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar