Ванредна управа у "Крајина осигурању"

Агенција за осигурање Републике Српске увела је јутрос ванредну управу у „Крајина осигурање". Уласком ванредног управника у „Крајина осигурање", по закону, престале су све надлежности и овлашћења досадашње управе, као и надлежности Скупштине акционара.

Република Српска 20.07.2016 | 22:45
Ванредна управа у "Крајина осигурању"
Ванредна управа, како је саопштено из Агенције за осигурање Републике Српске, уведена је да би се сачувао њен финансијски положај, а све у циљу заштите лица која имају право на осигуравајуће покриће и накнаду из осигурања, као и добробит индустрије осигурања.

За ванредног управника је именован Мирослав Лазендић, дипломирани економиста из Бањалуке, који је ступио на дужност 20. јула 2016. године. Ванредна управа ће трајати 3 мјесеца и током њеног трајања престају све надлежности и овлашћења управе Друштва, органа у Друштву који врше надзор, као и надлежности Скупштине акционара друштва.

Предсједник Синдикалне организације "Крајина осигурања", Слободан Бобар, каже да власник Навин Агарвал није ни имао намјеру да се бави осигурањем већ само да извуче новац из предузећа и распрода његову имовину.

За предсједника Републичког синдиката финансијских организација је несхватљиво понашање Владе и Министарства финансија Републике Српске.

Инспекција рада је извршила контролу у "Крајина осигурању", а поводом отказа за 31 радника.

Увођење ванредне управе не мијења чињеницу да "Крајина осигурање" има дозволу за обављање послова осигурања и да наставља са редовним активностима.

Средства "Крајина осигурања" замрзнута су до даљњег због страха да би Навин Агарвал и други акционар из Индије могли да затраже извршење пресуде Окружног суда у Требињу којом је обавезано „Крајина осигурање" да им исплати 5,8 милиона марака.



БН телевизија

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Радник Крајине

20.07.2016 08:17

Конацно прави потез да се стане лоповима у крај, и да се стане са нелегалним износењем новца из РС. Поздрављам одлуку АЗОРС-а са новим руководством. Могло је предходно руководство и раније реаговати на исти нацин....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко обезбјеђује Крајина осигурање

20.07.2016 08:53

Да ли неко зна ко сада обезбјеђује Крајина осигурање

Name

Оптимиста

20.07.2016 15:55

Је ли даље у прици Милан М. "специјализант" за друштвене односе-смјер подилазење ? Свака цаст радницима Крајине! Напријед !

Name

Луне

20.07.2016 08:45

Засто то нису уцинили првих дана него су онај Индијац и Тегелтија били у договору и пустили га да изнесе 10 милиона КМ које су касније они подијелили! Све је ово била велика представа за народ,а паре су отисле тамо гдје треба!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

20.07.2016 09:07

Сефе ниста није извуцено ово је право вријеме да се то спријеци власник је покусавао ал агенција је уоцила на вријеме малверзације па све блокирала па послије и суд сад је вријеме да се прави реорганизација.

Name

рајко

20.07.2016 13:24

Као прво није Индијац него УСА дрзављаним који је поријеклом из Индије и то поријекло није битно. Битно је да је он досао из УСА да по БХ/РС прописима и вазецим законима инвестира у РС. А сада га се покусва насамарити иако он не ради ниста противзаконито јер да ради, сигурно би давно био ухапсен. Питање је какву поруку ми оваквим понасањем саљемо свим будуцим инвеститорима у РС

Name

Доктор

20.07.2016 09:23

Паре су вани, сад их заболе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

незналица

20.07.2016 11:06

Мозе ли мени као лаику неко објаснити како дрзава са удјелом од 34% мозе бити вецински власник??. Зар вевцнски власник није онај [или они] који заједно имају преко 50% нецега ??

ОДГОВОРИТЕ
Name

горан

20.07.2016 12:57

И мене то око 34% дрзавног власниства јако занима. Ста је са осталих 66% - ко је власник ?? Увјек смо уцили да контролу над управљањем нецега има онај ко има 50% + једну акцију А са друге стране, посто је тај цовјек Американац [без обзира ког поријекла], абасада УСА це уцинити све да застити његове интересе. А неби ме зацудило да се овим саље лоса порука будуцим инвеститорима ста их цека РС са њиховим капиталом. Цини ми се да смо ми у РС негдје на пола: Размисњами ко самоуправљаци, сјецамо се самоуправних спразума, радницких савјета,... а налазимо се/зивимо у капитализму

Name

Оптимиста

20.07.2016 16:13

Је ли даље у прици Милан Михајило, специјализант за друштвене односе-смјер подилазење ? Свака цаст радницима Крајине! Напријед !

ОДГОВОРИТЕ
Name

отворено

20.07.2016 21:50

Зграда треба да се претвори у приватну клинику,сто це убрзо И бити.Осигурање се гаси Крајина осигурање неце висе постојати, један дио прелази у власниство друге осигуравајуце куце.Власник приватне клинике је бивси министар здравља,тако да је сам врх власти умјесан у овај слуцај И зато нису помогли на поцетку да се сва фарса око амера-индијца ријеси јер су га они И довели.Индијац је подвала нема везе са бизнисом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Киро

21.07.2016 05:20

ЉУДИ КАКАВ АМЕР ТО ЈЕ СВЕ ИЗ МРКОЊИЦА УЗЕЦЕ КРАЈИНУ ЗА МИЛИОН ВИ СЕ МЛАТИТЕ ГЛУПОСТИМА ТО ЈЕ ПРАЊЕ ПАРА И НЕКО НИЈЕ ИСПОСТОВАН ПА САД ИЗВОЛИТЕ ОВО ЈЕ СРАМОТА ДА СВЕ УНИСТАВАМО РЕДОМ

ОДГОВОРИТЕ