Vanredna uprava u "Krajina osiguranju"

Agencija za osiguranje Republike Srpske uvela je jutros vanrednu upravu u „Krajina osiguranje". Ulaskom vanrednog upravnika u „Krajina osiguranje", po zakonu, prestale su sve nadležnosti i ovlašćenja dosadašnje uprave, kao i nadležnosti Skupštine akcionara.

Republika Srpska 20.07.2016 | 22:45
Vanredna uprava u "Krajina osiguranju"
Vanredna uprava, kako je saopšteno iz Agencije za osiguranje Republike Srpske, uvedena je da bi se sačuvao njen finansijski položaj, a sve u cilju zaštite lica koja imaju pravo na osiguravajuće pokriće i naknadu iz osiguranja, kao i dobrobit industrije osiguranja.

Za vanrednog upravnika je imenovan Miroslav Lazendić, diplomirani ekonomista iz Banjaluke, koji je stupio na dužnost 20. jula 2016. godine. Vanredna uprava će trajati 3 mjeseca i tokom njenog trajanja prestaju sve nadležnosti i ovlašćenja uprave Društva, organa u Društvu koji vrše nadzor, kao i nadležnosti Skupštine akcionara društva.

Predsjednik Sindikalne organizacije "Krajina osiguranja", Slobodan Bobar, kaže da vlasnik Navin Agarval nije ni imao namjeru da se bavi osiguranjem već samo da izvuče novac iz preduzeća i rasproda njegovu imovinu.

Za predsjednika Republičkog sindikata finansijskih organizacija je neshvatljivo ponašanje Vlade i Ministarstva finansija Republike Srpske.

Inspekcija rada je izvršila kontrolu u "Krajina osiguranju", a povodom otkaza za 31 radnika.

Uvođenje vanredne uprave ne mijenja činjenicu da "Krajina osiguranje" ima dozvolu za obavljanje poslova osiguranja i da nastavlja sa redovnim aktivnostima.

Sredstva "Krajina osiguranja" zamrznuta su do daljnjeg zbog straha da bi Navin Agarval i drugi akcionar iz Indije mogli da zatraže izvršenje presude Okružnog suda u Trebinju kojom je obavezano „Krajina osiguranje" da im isplati 5,8 miliona maraka.



BN televizija

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Radnik Krajine

20.07.2016 08:17

Konacno pravi potez da se stane lopovima u kraj, i da se stane sa nelegalnim iznosenjem novca iz RS. Pozdravljam odluku AZORS-a sa novim rukovodstvom. Moglo je predhodno rukovodstvo i ranije reagovati na isti nacin....

ODGOVORITE
Name

Ko obezbjeđuje Krajina osiguranje

20.07.2016 08:53

Da li neko zna ko sada obezbjeđuje Krajina osiguranje

Name

Optimista

20.07.2016 15:55

Je li dalje u prici Milan M. "specijalizant" za društvene odnose-smjer podilazenje ? Svaka cast radnicima Krajine! Naprijed !

Name

Lune

20.07.2016 08:45

Zasto to nisu ucinili prvih dana nego su onaj Indijac i Tegeltija bili u dogovoru i pustili ga da iznese 10 miliona KM koje su kasnije oni podijelili! Sve je ovo bila velika predstava za narod,a pare su otisle tamo gdje treba!

ODGOVORITE
Name

Miroslav

20.07.2016 09:07

Sefe nista nije izvuceno ovo je pravo vrijeme da se to sprijeci vlasnik je pokusavao al agencija je uocila na vrijeme malverzacije pa sve blokirala pa poslije i sud sad je vrijeme da se pravi reorganizacija.

Name

rajko

20.07.2016 13:24

Kao prvo nije Indijac nego USA drzavljanim koji je porijeklom iz Indije i to porijeklo nije bitno. Bitno je da je on dosao iz USA da po BH/RS propisima i vazecim zakonima investira u RS. A sada ga se pokusva nasamariti iako on ne radi nista protivzakonito jer da radi, sigurno bi davno bio uhapsen. Pitanje je kakvu poruku mi ovakvim ponasanjem saljemo svim buducim investitorima u RS

Name

Doktor

20.07.2016 09:23

Pare su vani, sad ih zabole.

ODGOVORITE
Name

neznalica

20.07.2016 11:06

Moze li meni kao laiku neko objasniti kako drzava sa udjelom od 34% moze biti vecinski vlasnik??. Zar vevcnski vlasnik nije onaj [ili oni] koji zajedno imaju preko 50% necega ??

ODGOVORITE
Name

goran

20.07.2016 12:57

I mene to oko 34% drzavnog vlasnistva jako zanima. Sta je sa ostalih 66% - ko je vlasnik ?? Uvjek smo ucili da kontrolu nad upravljanjem necega ima onaj ko ima 50% + jednu akciju A sa druge strane, posto je taj covjek Amerikanac [bez obzira kog porijekla], abasada USA ce uciniti sve da zastiti njegove interese. A nebi me zacudilo da se ovim salje losa poruka buducim investitorima sta ih ceka RS sa njihovim kapitalom. Cini mi se da smo mi u RS negdje na pola: Razmisnjami ko samoupravljaci, sjecamo se samoupravnih sprazuma, radnickih savjeta,... a nalazimo se/zivimo u kapitalizmu

Name

Optimista

20.07.2016 16:13

Je li dalje u prici Milan Mihajilo, specijalizant za društvene odnose-smjer podilazenje ? Svaka cast radnicima Krajine! Naprijed !

ODGOVORITE
Name

otvoreno

20.07.2016 21:50

Zgrada treba da se pretvori u privatnu kliniku,sto ce ubrzo I biti.Osiguranje se gasi Krajina osiguranje nece vise postojati, jedan dio prelazi u vlasnistvo druge osiguravajuce kuce.Vlasnik privatne klinike je bivsi ministar zdravlja,tako da je sam vrh vlasti umjesan u ovaj slucaj I zato nisu pomogli na pocetku da se sva farsa oko amera-indijca rijesi jer su ga oni I doveli.Indijac je podvala nema veze sa biznisom.

ODGOVORITE
Name

Kiro

21.07.2016 05:20

LJUDI KAKAV AMER TO JE SVE IZ MRKONJICA UZECE KRAJINU ZA MILION VI SE MLATITE GLUPOSTIMA TO JE PRANJE PARA I NEKO NIJE ISPOSTOVAN PA SAD IZVOLITE OVO JE SRAMOTA DA SVE UNISTAVAMO REDOM

ODGOVORITE