Како старе жене, а како мушкарци?

Прва борица на челу је увод у стрес са којим ћете се носити целог живота. Тада коначно морате да прихватите истину од које сте бежали – старење је неумитно, а ево како изгледа.

Здравље 20.07.2016 | 08:55
Како старе жене, а како мушкарци?
Већ у двадесетим годинама јављају се први знаци старења. Док сте као тинејџер могли да издржите лумповање целе ноћи и да наредни дан дочекате свежи, сада су пар пића увече увод у вишедневни мамурлук, а неколико пива остављају поражавајуће последице у виду стомачића са којим се не можете изборити никаквом дијетом. Како време одмиче, све ћете теже подносити изласке до самог фајронта, али добра вест је то да вам то неће ни сметати.

 Сигурно сте и сами приметили да мушкарци и жене старе сасвим другачије. Тако ће лице мушкарца боре красити много касније у односу на жене, и то зато што им је кожа дебља. Али не очајавајте! Жене зато имају много јача и здравија срца.
Иако има доста разлика, постоје и фасцинантне сличности. Иако друштво деценијама убеђује жене да биолошки сат куца само за њих, оба пола након четрдесете године имају све мање шансе за потомство. Тако се код мушкараца у том периоду број и квалитет сперматозоида драстично смањује, због чега су много веће шансе да добију дете са генетским дефектима.

Након тога следе шездесете године у којима оба пола постају креативнија него икада, и то је право време за бављење свиме за шта до тада нису имали времена.

Иако сама помисао на старење код многих изазива депресију, знајте да, иако је старење неизбежно, можете га успорити уколико водите рачуна о себи. Што пре почнете да правите здравије животне изборе, то ћете се касније суочити са борама и опуштеном кожом, а старост дочекатии затегнути и младолики.

 Поред тога, увек имајте једну ствар на уму - човек данашњице треба да буде захвалан на свом продуженом "року трајања". Деветнаести век и није толико далеко, а у то време људи су живели четрдесетак година. Ако мислите да је живот сада превише кратак за све што желите да постигнете, замислите да сте живели у то доба. Зато, чак и ако вам се прве борице појаве пре него што сте им се надали, дочекајте их са радошћу, јер оне показују ваша животна искуства, и представљају најаву за све дивне ствари које ће вам се тек догодити.

 Како изгледа процес старења код мушкараца, а како код жена, погледајте овде:



Блиц жена
фото: интернет
 

Коментари / 0

Оставите коментар