На аукцији локне и хаљине Мерилин Монро

Увојци косе и хаљине Мерилин Монро биће понуђени на аукцији ове јесени, а процењује се да би две локне славне глумице могле да буду продате по цени од чак 8.000 долара, преноси АП.

 

Занимљивости 20.07.2016 | 08:07
На аукцији локне и хаљине Мерилин Монро
Праменове Мерилинине косе сачувала је Фрида Хал, њена обожаватељка која јој је постала и пријатељица, а локне је, уз глумичину сагласност, добила од њеног фризера пре него што је Мерилин преминула 1962. године.

Локне, које се чувају у посебној кутији заштићене од УВ зрака, изложиће кућа „Џулијенс аукшенс“ 19. и 20. новембра у Лос Анђелесу.

Кућа која организује аукцију наводи да су две жене биле дугогодишње пријатељице и да је Фрида Хал имала неуобичајено близак приступ личном и професионалном животу Мерилин Монро.

На аукцији ће бити понуђени и Мерилинини предмети које поседују уметнички директор „Екчерс студија“ Ли Стразберг и британски колекционар Дејвид Гејнзборо-Робертс, за кога се верује да има највећу приватну колекцију глумичиних костима.

Цене предмета који ће се наћи на аукцији крећу се од 3.000 до 600.000 долара, а међу њима се налази и провидна црна хаљина са шљокицама коју је Мерилин носила у филму Неки то воле вруће и ружичаста ланена хаљина из трилера Нијагара.

На аукцији ће бити изложена и велика колекција Мерилининх фотографија са премијере филма Источно од раја из 1955. године.

РТС
фото: интернет

Коментари / 0

Оставите коментар