Na aukciji lokne i haljine Merilin Monro

Uvojci kose i haljine Merilin Monro biće ponuđeni na aukciji ove jeseni, a procenjuje se da bi dve lokne slavne glumice mogle da budu prodate po ceni od čak 8.000 dolara, prenosi AP.

 

Zanimljivosti 20.07.2016 | 08:07
Na aukciji lokne i haljine Merilin Monro
Pramenove Merilinine kose sačuvala je Frida Hal, njena obožavateljka koja joj je postala i prijateljica, a lokne je, uz glumičinu saglasnost, dobila od njenog frizera pre nego što je Merilin preminula 1962. godine.

Lokne, koje se čuvaju u posebnoj kutiji zaštićene od UV zraka, izložiće kuća „Džulijens aukšens“ 19. i 20. novembra u Los Anđelesu.

Kuća koja organizuje aukciju navodi da su dve žene bile dugogodišnje prijateljice i da je Frida Hal imala neuobičajeno blizak pristup ličnom i profesionalnom životu Merilin Monro.

Na aukciji će biti ponuđeni i Merilinini predmeti koje poseduju umetnički direktor „Ekčers studija“ Li Strazberg i britanski kolekcionar Dejvid Gejnzboro-Roberts, za koga se veruje da ima najveću privatnu kolekciju glumičinih kostima.

Cene predmeta koji će se naći na aukciji kreću se od 3.000 do 600.000 dolara, a među njima se nalazi i providna crna haljina sa šljokicama koju je Merilin nosila u filmu Neki to vole vruće i ružičasta lanena haljina iz trilera Nijagara.

Na aukciji će biti izložena i velika kolekcija Merilininh fotografija sa premijere filma Istočno od raja iz 1955. godine.

RTS
foto: internet

Komentari / 0

Ostavite komentar