Најбоље грчке плаже за сваког путника

Са више од 6.000 острва, Грчка туристима има да понуди много тога. Магазин Бусинесс Инсидер саставио је листи најбољих острва према потребама различитих типова путника. Сазнајте које од њих би вам највише пријало...

Путовања 19.07.2016 | 11:18
Најбоље грчке плаже за сваког путника
Најбоља за љубитеље уметности: Хидра

Велики број галерија савремене уметности у кривудавим уличицама Хидре биће прави рај за љубитеље уметности.

Уметници и колекционари окупљају се на овом месту како би изложили инсталације на познатим местима, попут ДЕСТЕ Пројецт Спаце Слаугхтерхоусе које се налази у власништву грчког милијардера и колекционара Дакиса Јоануа.

Најбољи ноћни живот: Иос

 Захваљујући великом броју густо збијених барова и клубова, љубитељи доброг ноћног провода ће се овде осећати као код куће.

Једно од најпопуларнијих места свакако је Фар Оут Беацх Цлуб на плажи Милопотас, из којег туристи касније у току ноћи одлазе на нека друга места.

Најбоље острво за једрење на ветру: Парос

Временски услови на Паросу чине ово острво идеалном дестинацијом за једриличаре, који се окупљају на његовим бројним плажама како би уживали у овом спорту. На острву се сваке године на лето организује светски куп Удружења професионалних једриличара. 

Најбоље место за парове: Санторини

 Санторини можда јесте преплављен туристима, али га задивљујући пејзаж чини омиљеним местом младих парова.

Било да се ради о романтичним заласцима сунца, или посматрања луксузних хотела са врха брда на којем је смештен град Оја, нећете зажалити ако одлучите да са својим партнером посетите Санторини.

Најбоље плаже: Милос
Иако се Грчка генерално може похвалити лепим плажама, Милос је посебан по томе што их има чак 80, и што су све изузетно различите: неке са црним песком, друге окружене црвеним стенама, а на појединим се крију и тајне пећине...

Најбоља храна: Крит


 Запутите се на Крит како бисте пробали дакос, сушени хлеб прекривен сецканим парадајзом, фета сиром и маслиновим уљем.

Острво је познато по цеђеном маслиновом уљу, сиру, зачинима који се узгајају на оближњим брежуљцима, изузетно свежем месу и вину из домаће радиности.

Најбоља за уживање у природи: Икарија


 Посетиоци ће на овом месту наћи све – од бујних шума и скривених плажа до увала и високих литица.

Активности попут пешачења, планинарења и вожње бицикла изузетно су популарне на Икарији захваљујући великом броју стаза које путнике воде поред фарми, језера и предивних шума.

Најбоље острво за куповину скупоцене одеће: Миконос


 Иако Санторини и Атина представљају “Меку за шопинг”, Миконос нуди обиље изузетно шик колекција. Продавнице су отворене до касно увече, а распродаје су лети редовна појава.

Овде ћете наћи све од ручно рађеног текстила, преко дизајнерских брендова, све то занимљивих сувенира и необичних комада накита.

Најбоље место за бег од цивилизације: Астипалеа

 Због слабо развијене туристичке инфраструктуре, ово острво савршен је избор уколико желите да побегнете од гужве.

Посматрајте Астипалеине питорескне луке, смештене на камењу истуреном у мору, или истражујте грубе обале и планински терен.

Најбоље место за љубитеље историје: Родос


 Баш попут Делоса, Крфа и Атине, Родос је једно од омиљених места љубитеља историје.

Град, који је некад важио за велики центар трговине у источном Медитерану, дом је бројних средњовековних здања, кула, капија, зидина, као и задивљујуће палате коју можете да видите у Старом граду.

Најбоље острво за посматрање дивљег света: Тилос

 Тилос је дом на стотине врста дивљих цветова и ретких птица, због чега привлачи посматраче птица и љубитеље природе широм света.

Чекају вас бројне ливаде и долине, а на пустим плажама можете видети морске корњаче и ретку средоземну морску медведицу.

Најбоље острво за породице: Наксос

 Због великог броја плитких плажа ово острво нарочито је погодно за децу, а целе породице се скупа могу дивити великом броју храмова и осталих археолошких добара.

Б 92
фото: интернет

Коментари / 0

Оставите коментар