Najbolje grčke plaže za svakog putnika

Sa više od 6.000 ostrva, Grčka turistima ima da ponudi mnogo toga. Magazin Business Insider sastavio je listi najboljih ostrva prema potrebama različitih tipova putnika. Saznajte koje od njih bi vam najviše prijalo...

Putovanja 19.07.2016 | 11:18
Najbolje grčke plaže za svakog putnika
Najbolja za ljubitelje umetnosti: Hidra

Veliki broj galerija savremene umetnosti u krivudavim uličicama Hidre biće pravi raj za ljubitelje umetnosti.

Umetnici i kolekcionari okupljaju se na ovom mestu kako bi izložili instalacije na poznatim mestima, poput DESTE Project Space Slaughterhouse koje se nalazi u vlasništvu grčkog milijardera i kolekcionara Dakisa Joanua.

Najbolji noćni život: Ios

 Zahvaljujući velikom broju gusto zbijenih barova i klubova, ljubitelji dobrog noćnog provoda će se ovde osećati kao kod kuće.

Jedno od najpopularnijih mesta svakako je Far Out Beach Club na plaži Milopotas, iz kojeg turisti kasnije u toku noći odlaze na neka druga mesta.

Najbolje ostrvo za jedrenje na vetru: Paros

Vremenski uslovi na Parosu čine ovo ostrvo idealnom destinacijom za jedriličare, koji se okupljaju na njegovim brojnim plažama kako bi uživali u ovom sportu. Na ostrvu se svake godine na leto organizuje svetski kup Udruženja profesionalnih jedriličara. 

Najbolje mesto za parove: Santorini

 Santorini možda jeste preplavljen turistima, ali ga zadivljujući pejzaž čini omiljenim mestom mladih parova.

Bilo da se radi o romantičnim zalascima sunca, ili posmatranja luksuznih hotela sa vrha brda na kojem je smešten grad Oja, nećete zažaliti ako odlučite da sa svojim partnerom posetite Santorini.

Najbolje plaže: Milos
Iako se Grčka generalno može pohvaliti lepim plažama, Milos je poseban po tome što ih ima čak 80, i što su sve izuzetno različite: neke sa crnim peskom, druge okružene crvenim stenama, a na pojedinim se kriju i tajne pećine...

Najbolja hrana: Krit


 Zaputite se na Krit kako biste probali dakos, sušeni hleb prekriven seckanim paradajzom, feta sirom i maslinovim uljem.

Ostrvo je poznato po ceđenom maslinovom ulju, siru, začinima koji se uzgajaju na obližnjim brežuljcima, izuzetno svežem mesu i vinu iz domaće radinosti.

Najbolja za uživanje u prirodi: Ikarija


 Posetioci će na ovom mestu naći sve – od bujnih šuma i skrivenih plaža do uvala i visokih litica.

Aktivnosti poput pešačenja, planinarenja i vožnje bicikla izuzetno su popularne na Ikariji zahvaljujući velikom broju staza koje putnike vode pored farmi, jezera i predivnih šuma.

Najbolje ostrvo za kupovinu skupocene odeće: Mikonos


 Iako Santorini i Atina predstavljaju “Meku za šoping”, Mikonos nudi obilje izuzetno šik kolekcija. Prodavnice su otvorene do kasno uveče, a rasprodaje su leti redovna pojava.

Ovde ćete naći sve od ručno rađenog tekstila, preko dizajnerskih brendova, sve to zanimljivih suvenira i neobičnih komada nakita.

Najbolje mesto za beg od civilizacije: Astipalea

 Zbog slabo razvijene turističke infrastrukture, ovo ostrvo savršen je izbor ukoliko želite da pobegnete od gužve.

Posmatrajte Astipaleine pitoreskne luke, smeštene na kamenju isturenom u moru, ili istražujte grube obale i planinski teren.

Najbolje mesto za ljubitelje istorije: Rodos


 Baš poput Delosa, Krfa i Atine, Rodos je jedno od omiljenih mesta ljubitelja istorije.

Grad, koji je nekad važio za veliki centar trgovine u istočnom Mediteranu, dom je brojnih srednjovekovnih zdanja, kula, kapija, zidina, kao i zadivljujuće palate koju možete da vidite u Starom gradu.

Najbolje ostrvo za posmatranje divljeg sveta: Tilos

 Tilos je dom na stotine vrsta divljih cvetova i retkih ptica, zbog čega privlači posmatrače ptica i ljubitelje prirode širom sveta.

Čekaju vas brojne livade i doline, a na pustim plažama možete videti morske kornjače i retku sredozemnu morsku medvedicu.

Najbolje ostrvo za porodice: Naksos

 Zbog velikog broja plitkih plaža ovo ostrvo naročito je pogodno za decu, a cele porodice se skupa mogu diviti velikom broju hramova i ostalih arheoloških dobara.

B 92
foto: internet

Komentari / 0

Ostavite komentar