Фетел: Не судите прерано, Ред Бул није бољи од нас!

Италијански новинари и целокупна јавност тражи да се именују одговорни за осредње резултате, док Себастијан Фетел уместо Аривабенеа тврди да још није све црно и да Ред Бул није боља екипа.

Остали спортови 20.07.2016 | 10:15
Фетел: Не судите прерано, Ред Бул није бољи од нас!
Себастијан Фетел, возач Ферарија тврди како ће Ферари упркос слабим резултатима до краја шампионата ипак успети да сакупи више бодова од Ред Була. Он каже како није превише забринут конкуренцијом, јер лоша епизода на Великој награди Британије није уједно и смак света како то медији представљају.
„Ми желимо да побеђујемо, тако да све то нема никакве везе са Ред Булом и осталима. Јасно је да је јак тркачки викенд иза њих, али зар није јасно да су они по први пут ове сезоне били бољи у тој мери да их ми нисмо угрожавали“, рекао је Себастијан Фетел, коментаришући ширење гласина о Фераријевом посрнућу, и Ред Буловом полету.

„Ствари ће потпуно другачије изгледати на Хунгарорингу, иако знам да то није никакво оправдање, нити је лоша срећа сама од себе дошла на предходној трци. Преузимамо иницијативу, и крећемо напред, а то што су неки били тренутно бољи од нас не значи да су направили бог зна какав искорак у односу на нас. Ми ћемо тек показати шта смо направили у међувремену“, рекао је Фетел самуверено, у шампионском маниру иако се буквално цела италијанска јавност као лавина обрушила на Маранело.

Да подсетимо, престижни медији као што су Газета дело Спорт, и Ла Република затражили су да се преиспита све у и око Фераријевог такмичарског учинка. Они траже одговоре, али не и пуста, јалова обећања које Маурицио Аривабене и остатак Фераријевог менаџмента у последње време деле попут визит карата. С тим у вези, потпуно је јасно да Италијани траже кривце за поприлично слабе, односно осредње резултате тима из Маранела. За њих је наиме све што није борба за титулу, већ пуко таворење негде у зони сакупљања бодова представља промашај за кога се пред целом нацијом морају положити рачуни.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар