Fetel: Ne sudite prerano, Red Bul nije bolji od nas!

Italijanski novinari i celokupna javnost traži da se imenuju odgovorni za osrednje rezultate, dok Sebastijan Fetel umesto Arivabenea tvrdi da još nije sve crno i da Red Bul nije bolja ekipa.

Ostali sportovi 20.07.2016 | 10:15
Fetel: Ne sudite prerano, Red Bul nije bolji od nas!
Sebastijan Fetel, vozač Ferarija tvrdi kako će Ferari uprkos slabim rezultatima do kraja šampionata ipak uspeti da sakupi više bodova od Red Bula. On kaže kako nije previše zabrinut konkurencijom, jer loša epizoda na Velikoj nagradi Britanije nije ujedno i smak sveta kako to mediji predstavljaju.
„Mi želimo da pobeđujemo, tako da sve to nema nikakve veze sa Red Bulom i ostalima. Jasno je da je jak trkački vikend iza njih, ali zar nije jasno da su oni po prvi put ove sezone bili bolji u toj meri da ih mi nismo ugrožavali“, rekao je Sebastijan Fetel, komentarišući širenje glasina o Ferarijevom posrnuću, i Red Bulovom poletu.

„Stvari će potpuno drugačije izgledati na Hungaroringu, iako znam da to nije nikakvo opravdanje, niti je loša sreća sama od sebe došla na predhodnoj trci. Preuzimamo inicijativu, i krećemo napred, a to što su neki bili trenutno bolji od nas ne znači da su napravili bog zna kakav iskorak u odnosu na nas. Mi ćemo tek pokazati šta smo napravili u međuvremenu“, rekao je Fetel samuvereno, u šampionskom maniru iako se bukvalno cela italijanska javnost kao lavina obrušila na Maranelo.

Da podsetimo, prestižni mediji kao što su Gazeta delo Sport, i La Republika zatražili su da se preispita sve u i oko Ferarijevog takmičarskog učinka. Oni traže odgovore, ali ne i pusta, jalova obećanja koje Mauricio Arivabene i ostatak Ferarijevog menadžmenta u poslednje vreme dele poput vizit karata. S tim u vezi, potpuno je jasno da Italijani traže krivce za poprilično slabe, odnosno osrednje rezultate tima iz Maranela. Za njih je naime sve što nije borba za titulu, već puko tavorenje negde u zoni sakupljanja bodova predstavlja promašaj za koga se pred celom nacijom moraju položiti računi.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar