Доктор на кога нисмо навикли: Могао сам и горе да се проведем!

„Велика је ово штета за нас јер сам био конкурентан по сувом, али да сам отишао у бокс само два круга раније све би вероватно било другачије“, рекао је Валентино Роси, Јамахин Доктор.

Остали спортови 20.07.2016 | 09:45
Доктор на кога нисмо навикли: Могао сам и горе да се проведем!
Јамахина бритка сабља, Валентино Роси, Доктор међу шампионима разочарао је армију навијача осмим местом на Великој награди Немачке. Да ли је Италијан за све сам крив? Може се десити да је управо тако јер би његова борба на Саксенрингу била другачија да је послушао информацију из бокса и раније отишао по нови мотоцикл са свежим гумама. Овако је испало да је промељиви асфалт однео данак искусном мотоциклисти који је бокс посетио тек седам кругова пре краја трке за Велику награду Немачке.

“Велика је ово штета за нас јер сам био конкурентан по сувом, па би у нормалним условима могао да имам добру трку. Био сам и веома конкурентан и по киши, а по нормалној кишној трци бих се борио за победу, али је ово била трка пола по сувом, пола по влажној стази. Да сам отишао у бокс два или три круга раније, све би било повољније, био бих шести, а не осми. Али, већи проблем је што сам био спор, нисам имао добар осећај на другом мотору”, рекао је Роси, потпуно разочаран након што је доживео пораз у трци на којој је Марк Маркез у стилу Формуле 1 на тактички правилно одмереном одласку у бокс зарадио трофеј Велике награде Немачке.

“Борио сам се са Довициозом и Крачлоуом и отишли смо у бокс у истом кругу. За разлику од мене они су стигли на подијум. Велико је питање да ли бих био бољи на слик пнеуматицима после одласка у бокс. Имао сам лош осећај на гумама за променљиво време, али нико не зна да ли сам могао да будем бржи, могло је све да испадне и пуно горе. Можда је наш мотор у таквим условима, када се стаза суши, тежи за вожњу и немамо добар осећај”, констатовао је Роси после свих перипетија на стази Саксенринг.

На крају крајева, испало је да је Марк Маркез неоспорно најуспешнији мотоцилиста на Великој награди Немачке. Зато, се намеће да је добијао онај ко се било када кладио на њега. После последње трке делује да је Саксенринг заиста постао Маркезово двориште за игру и разоноду.

Ако све чињенице око Марка Маркеза ставимо на једну страну, а из контеста извучемо само један детаљ, поставља се питање због чега Мувистар Јамаха није Росију дала мотоцикл са слик пнеуматицима? Па то је Репсол Хонда учинила на општу радост Марка Меркеза у тренутцима када је стаза била знатно влажнија него када је Доктор отишао пут бокса. То је можда и најнејаснији моменат јучерашње трке, ако изузмено очајан балансХорхеа Лоренца који га је на Саксенрингу срозао на аматерски ниво због чак три пада у квалификационом периоду.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар