Doktor na koga nismo navikli: Mogao sam i gore da se provedem!

„Velika je ovo šteta za nas jer sam bio konkurentan po suvom, ali da sam otišao u boks samo dva kruga ranije sve bi verovatno bilo drugačije“, rekao je Valentino Rosi, Jamahin Doktor.

Ostali sportovi 20.07.2016 | 09:45
Doktor na koga nismo navikli: Mogao sam i gore da se provedem!
Jamahina britka sablja, Valentino Rosi, Doktor među šampionima razočarao je armiju navijača osmim mestom na Velikoj nagradi Nemačke. Da li je Italijan za sve sam kriv? Može se desiti da je upravo tako jer bi njegova borba na Saksenringu bila drugačija da je poslušao informaciju iz boksa i ranije otišao po novi motocikl sa svežim gumama. Ovako je ispalo da je promeljivi asfalt odneo danak iskusnom motociklisti koji je boks posetio tek sedam krugova pre kraja trke za Veliku nagradu Nemačke.

“Velika je ovo šteta za nas jer sam bio konkurentan po suvom, pa bi u normalnim uslovima mogao da imam dobru trku. Bio sam i veoma konkurentan i po kiši, a po normalnoj kišnoj trci bih se borio za pobedu, ali je ovo bila trka pola po suvom, pola po vlažnoj stazi. Da sam otišao u boks dva ili tri kruga ranije, sve bi bilo povoljnije, bio bih šesti, a ne osmi. Ali, veći problem je što sam bio spor, nisam imao dobar osećaj na drugom motoru”, rekao je Rosi, potpuno razočaran nakon što je doživeo poraz u trci na kojoj je Mark Markez u stilu Formule 1 na taktički pravilno odmerenom odlasku u boks zaradio trofej Velike nagrade Nemačke.

“Borio sam se sa Doviciozom i Kračlouom i otišli smo u boks u istom krugu. Za razliku od mene oni su stigli na podijum. Veliko je pitanje da li bih bio bolji na slik pneumaticima posle odlaska u boks. Imao sam loš osećaj na gumama za promenljivo vreme, ali niko ne zna da li sam mogao da budem brži, moglo je sve da ispadne i puno gore. Možda je naš motor u takvim uslovima, kada se staza suši, teži za vožnju i nemamo dobar osećaj”, konstatovao je Rosi posle svih peripetija na stazi Saksenring.

Na kraju krajeva, ispalo je da je Mark Markez neosporno najuspešniji motocilista na Velikoj nagradi Nemačke. Zato, se nameće da je dobijao onaj ko se bilo kada kladio na njega. Posle poslednje trke deluje da je Saksenring zaista postao Markezovo dvorište za igru i razonodu.

Ako sve činjenice oko Marka Markeza stavimo na jednu stranu, a iz kontesta izvučemo samo jedan detalj, postavlja se pitanje zbog čega Muvistar Jamaha nije Rosiju dala motocikl sa slik pneumaticima? Pa to je Repsol Honda učinila na opštu radost Marka Merkeza u trenutcima kada je staza bila znatno vlažnija nego kada je Doktor otišao put boksa. To je možda i najnejasniji momenat jučerašnje trke, ako izuzmeno očajan balansHorhea Lorenca koji ga je na Saksenringu srozao na amaterski nivo zbog čak tri pada u kvalifikacionom periodu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar