Мото ГП - Роси: Пропустио сам добру шансу!

Валентино Роси жали због пропуштене шансе да тријумфује на Великој награди Немачке.

Остали спортови 19.07.2016 | 20:45
Мото ГП - Роси: Пропустио сам добру шансу!
Легендарни Италијан се борио за прво место са Андреом Довициозом, али је због лоше тактике на крају завршио као тек осми.

Тако после девет трка, на половини сезоне, Роси заостаје чак 59 бодова за лидером Марком Маркесом.

"Штета јер можемо бити конкурентни на потпуно сувој или мокрој стази, али када се стаза осушила после кише изгубили смо прилику да освојмо доста бодова. Највећи проблем је био што сам био веома спор у другом делу стазе због гума. Нисам осећао мотор. Био сам веома, веома спор због тога. Нисам осећао гуме", рекао је Роси.

Док су се он и тимски колега Хорхе Лоренцо мучили с гумама на Јамахи, Марк Маркес је на време узео гуме за суву стазу и после излетања са стазе и пада на 14. позицију стигао до победе.

"Због проблема са меком предњом гумум у петак, заједно смо одлучили да узмемо средње. Не знам да ли је то била грешка, на папиру и глатке гуме могу да направе проблем јер у првом кругу немаш осећај, али сада нисам имао ни са средњим и био сам спор. У уваквим условима сам пре свега слаб, а и мотор је тежак јер не можемо од почетка да форсирамо", додао је Роси.

Још више се мучио његов колега Лоренцо који је стигао тек 15, па заостајр 48 бодова за Маркесом.

"Тешка је ситуација. У првих девет трка нисам узео довољно бодова колико сам могао, јер сам грешио. Велика је разлика. У сваком случају, имамо другу половину шампионата. Девет трка је дуга борба", закључио је Италијан.

Следећа трка Мото ГП шампионата на програму је 14. августа у Аустрији, на стази Ред Бул ринг.

Већина возача ће већ ове недеље обавити тестирања на овој стази.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар