Moto GP - Rosi: Propustio sam dobru šansu!

Valentino Rosi žali zbog propuštene šanse da trijumfuje na Velikoj nagradi Nemačke.

Ostali sportovi 19.07.2016 | 20:45
Moto GP - Rosi: Propustio sam dobru šansu!
Legendarni Italijan se borio za prvo mesto sa Andreom Doviciozom, ali je zbog loše taktike na kraju završio kao tek osmi.

Tako posle devet trka, na polovini sezone, Rosi zaostaje čak 59 bodova za liderom Markom Markesom.

"Šteta jer možemo biti konkurentni na potpuno suvoj ili mokroj stazi, ali kada se staza osušila posle kiše izgubili smo priliku da osvojmo dosta bodova. Najveći problem je bio što sam bio veoma spor u drugom delu staze zbog guma. Nisam osećao motor. Bio sam veoma, veoma spor zbog toga. Nisam osećao gume", rekao je Rosi.

Dok su se on i timski kolega Horhe Lorenco mučili s gumama na Jamahi, Mark Markes je na vreme uzeo gume za suvu stazu i posle izletanja sa staze i pada na 14. poziciju stigao do pobede.

"Zbog problema sa mekom prednjom gumum u petak, zajedno smo odlučili da uzmemo srednje. Ne znam da li je to bila greška, na papiru i glatke gume mogu da naprave problem jer u prvom krugu nemaš osećaj, ali sada nisam imao ni sa srednjim i bio sam spor. U uvakvim uslovima sam pre svega slab, a i motor je težak jer ne možemo od početka da forsiramo", dodao je Rosi.

Još više se mučio njegov kolega Lorenco koji je stigao tek 15, pa zaostajr 48 bodova za Markesom.

"Teška je situacija. U prvih devet trka nisam uzeo dovoljno bodova koliko sam mogao, jer sam grešio. Velika je razlika. U svakom slučaju, imamo drugu polovinu šampionata. Devet trka je duga borba", zaključio je Italijan.

Sledeća trka Moto GP šampionata na programu je 14. avgusta u Austriji, na stazi Red Bul ring.

Većina vozača će već ove nedelje obaviti testiranja na ovoj stazi.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar