Хамилтонова тајна: Кад завршим каријеру, причаћу о позадини судара у Барселони!

„Ћутаћу о ВН Шпаније, неке ствари сада нећете сазнати, нека остане на томе да ћу о томе можда проговорити тек да се повучем из Формуле 1“, рекао је актуелни првак, Луис Хамилтон.

Остали спортови 19.07.2016 | 20:15
Хамилтонова тајна: Кад завршим каријеру, причаћу о позадини судара у Барселони!
Сви знају да се нешто веома озбиљно дешава иза кулиса Мерцедес АМГ Петронас екипе. Рат између Нико Розберга и Луиса Хамилтона је већ у разгорелој фази, и датира вероватно од прошле године. Једноставно, Хамилтон је прошле сезоне потпуно суверено владао најбржим циркусом. Розберг је чинило се само његов „штитоноша“, а у једном тренутку се на почетку ове године десило да се улоге наизглед замене.

Шампионском трону се понадао Нико Розберг, а онда је све пошло по злу због међусобних тркачких чарки. Сетимо се Барселоне и бесних звери из Мерцедесове ергеле, односно судара који је из строја избацио два несумљиво најконкурентнија болида са стазе. Добро, реално реч је била о тркачком инциденту, али се о природи дешавања чак и после поновљеног дуела у Аустрији не прича пуно, или готово ништа о скривеним анимозитетима међу возачима.

Хамилтон је међутим у разговору за медије ипак напоменуо да ту има несугласица, али је остао загонетан када је рекао да ће о инциденту у Барселони говорити са историјске дистанце, односно онда када заврши такмичарску каријеру.

„Када сам био млађи, сваки пут када сам имао лошу трку, веома сам оштро кажњавао себе, и био доста негативан. Сећам се неких трка, када нисам желео да напустим хотел по три или четири дана и да не причам нисаким нити проверавам свој телефон. Покушавао да сам себе да извучем из мрака. Од тада сам се променио и почео сам да размишљам позитивно. Тада сагледате целу ситуацију и желите да да будете што бољи. Као пример узмимо ВН Шпаније, јер је то за мене био велики пад. Ћутаћу још, неке ствари сада нећете сазнати, нека остане на томе да ћу можда проговорити тек да се повучем из Формуле 1. За сада знајте да сам само дан после тога инцидента у Барселони променио сам размишљање и фокусирао се на себе и скидање дефицита који је тада износио 43 поена“, рекао је Луис Хамилтон својим обожаватељима приликом комерцијалног догађаја кога је приредио један од актуелних спонзора Мерцедес АМГ Петронаса.

Ако све узмемо у обзир, односно дођемо до кључног детаља који каже да Луис Хамилтон тренутно има само један бод мање од водећег у шампионату Нико Розберга, онда се намеће закључак да још увек ништа није готово. Немац се срозао у бодовном скору због серије казни, али и Хамилтона ће вероватно сачекати слична, можда и гора невоља.

Да подсетимо, уколико Мерцедес Луису Хамилтону промени четврти мотор у сезони, онда ће се карте ђаволски помешати. На Британца би се тада могло применити  правило Форрмуле 1 које каже да такмичар који замени четврти мотор у току сезоне за казну стартује са последње стартне позиције. Да ли ће се то десити на једној или на две трке, тешко је унапред рећи, па су зато још увек све карте отворене. Реми није опција у интерном дуелу возача Мерцедес АМГ Петронаса.

Резиме приче је да Розбергов и Хамилтонов дуел, Тото Волф и Ники Лауда за сада веома добро контролишу упркос пар такмичарских инцидената. Истина је да за сада из екипе не стижу ружне медијске поруке којих је могло бити да је само једна од заинтересованих страна употребила неприкладне речи.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар