Hamiltonova tajna: Kad završim karijeru, pričaću o pozadini sudara u Barseloni!

„Ćutaću o VN Španije, neke stvari sada nećete saznati, neka ostane na tome da ću o tome možda progovoriti tek da se povučem iz Formule 1“, rekao je aktuelni prvak, Luis Hamilton.

Ostali sportovi 19.07.2016 | 20:15
Hamiltonova tajna: Kad završim karijeru, pričaću o pozadini sudara u Barseloni!
Svi znaju da se nešto veoma ozbiljno dešava iza kulisa Mercedes AMG Petronas ekipe. Rat između Niko Rozberga i Luisa Hamiltona je već u razgoreloj fazi, i datira verovatno od prošle godine. Jednostavno, Hamilton je prošle sezone potpuno suvereno vladao najbržim cirkusom. Rozberg je činilo se samo njegov „štitonoša“, a u jednom trenutku se na početku ove godine desilo da se uloge naizgled zamene.

Šampionskom tronu se ponadao Niko Rozberg, a onda je sve pošlo po zlu zbog međusobnih trkačkih čarki. Setimo se Barselone i besnih zveri iz Mercedesove ergele, odnosno sudara koji je iz stroja izbacio dva nesumljivo najkonkurentnija bolida sa staze. Dobro, realno reč je bila o trkačkom incidentu, ali se o prirodi dešavanja čak i posle ponovljenog duela u Austriji ne priča puno, ili gotovo ništa o skrivenim animozitetima među vozačima.

Hamilton je međutim u razgovoru za medije ipak napomenuo da tu ima nesuglasica, ali je ostao zagonetan kada je rekao da će o incidentu u Barseloni govoriti sa istorijske distance, odnosno onda kada završi takmičarsku karijeru.

„Kada sam bio mlađi, svaki put kada sam imao lošu trku, veoma sam oštro kažnjavao sebe, i bio dosta negativan. Sećam se nekih trka, kada nisam želeo da napustim hotel po tri ili četiri dana i da ne pričam nisakim niti proveravam svoj telefon. Pokušavao da sam sebe da izvučem iz mraka. Od tada sam se promenio i počeo sam da razmišljam pozitivno. Tada sagledate celu situaciju i želite da da budete što bolji. Kao primer uzmimo VN Španije, jer je to za mene bio veliki pad. Ćutaću još, neke stvari sada nećete saznati, neka ostane na tome da ću možda progovoriti tek da se povučem iz Formule 1. Za sada znajte da sam samo dan posle toga incidenta u Barseloni promenio sam razmišljanje i fokusirao se na sebe i skidanje deficita koji je tada iznosio 43 poena“, rekao je Luis Hamilton svojim obožavateljima prilikom komercijalnog događaja koga je priredio jedan od aktuelnih sponzora Mercedes AMG Petronasa.

Ako sve uzmemo u obzir, odnosno dođemo do ključnog detalja koji kaže da Luis Hamilton trenutno ima samo jedan bod manje od vodećeg u šampionatu Niko Rozberga, onda se nameće zaključak da još uvek ništa nije gotovo. Nemac se srozao u bodovnom skoru zbog serije kazni, ali i Hamiltona će verovatno sačekati slična, možda i gora nevolja.

Da podsetimo, ukoliko Mercedes Luisu Hamiltonu promeni četvrti motor u sezoni, onda će se karte đavolski pomešati. Na Britanca bi se tada moglo primeniti  pravilo Forrmule 1 koje kaže da takmičar koji zameni četvrti motor u toku sezone za kaznu startuje sa poslednje startne pozicije. Da li će se to desiti na jednoj ili na dve trke, teško je unapred reći, pa su zato još uvek sve karte otvorene. Remi nije opcija u internom duelu vozača Mercedes AMG Petronasa.

Rezime priče je da Rozbergov i Hamiltonov duel, Toto Volf i Niki Lauda za sada veoma dobro kontrolišu uprkos par takmičarskih incidenata. Istina je da za sada iz ekipe ne stižu ružne medijske poruke kojih je moglo biti da je samo jedna od zainteresovanih strana upotrebila neprikladne reči.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar