Анализа: Да ли је пораз "делфина" добар? Могао би да буде!

Екипа која је и навијаче, и себе, и противнике навикла само на победе, доживела је пораз у последњем турниру пред Олимпијске игре. Тај пораз могао би да донесе много тога доброг.

Остали спортови 18.07.2016 | 22:15
Анализа: Да ли је пораз "делфина" добар? Могао би да буде!
Јаки су. Освојили су "све" током ове Олимпијаде, у периоду од Лондона до Рија, али – нису непобедиви!

И Грци су их на то на време подсетили, "тик" пред одлазак на Олимпијске игре, једино такмичење које наша ватерполо репрезентација није освојила у периоду после распада СФРЈ и укидања санкција нашој земљи.

Тако су и "делфини" Дејана Савића и доживели пораз на петерце од Грка, у Бору, у фантастичном амбијенту који их је подсетио колико наш народ воли и цени оно што из године у годину раде у време када се сви спремају за годишње одморе.

"У разговору са тренером Грчке пре почетка финалног меча, закључили смо да нам није толико битан сам резултат финалне утакмице, јер нас је све одушевио амбијент на базену у Бору и дивна публика које је бодрила и аплаузима поздрављала све такмичаре", рекао је Савић агенцији Бета.

Савић је рекао да је турнир у Бору био један озбиљан турнир пред Олимпијске игре у Рију.

"Не треба да заборавимо да је реч о напорном турниру на коме су игране по две утамице дневно, да су неки мечеви одиграни по великој киши и ветру у којој је публика без кишобрана била на трибинама и бодрила ватерполисте", рекао је селектор српске репрезентације.

Савић је уочи турнира рекао да је грчки ватерполо у великом успону, а на питање да ли и у Рију очекују овакав отпор грчке репрезентације, у шали одговорио да се нада да у Рију неће бити "покрет отпора“.

Ватерполо репрезентација Србије изгубила је у недељу од Грчке после петераца 15:14 (4:1, 0:4, 2:2, 3:2, 6:5).

Грчка је у одличној утакмици пред препуним трибинима и лепом амбијенту у Бору победила Србију у финалу хуманитарног турнира. На турниру у Бору учествовало је осам од дванаест репрезентација које ће учествовати на Олимпијским играма у Рио Де Жанеиру.

Ватерполисти су се током четири дана у директном контакту дружили са срдачним Боранима, поклањали им опрему и сликали са њима. Српски "делфини" су посетили кафић у руднику "Јама" РТБ-а Бор, са радницима попили сок и кафу на дубини од 440 метара под земљом и уверили се у каквим условима из дубине земље "излази" најчистији српски бакар.

Капитен српске репрезентације Живко Гоцић, рекао је новинарима да му је пораз тешко пао због публике која је пратила мечеве у велико броју, али с обзиром да је турнир имао пријатељски, а не такмичарски карактер, резултат није толико важан.

"Битно је да смо током овог турнира урадили оно што је требало, да покушамо да у договору са селектром поправимо неке тактичке замисли. Пораз је дошао у право време, и боље је сад, него касније на олимпијском турниру", рекао је Гоцић.

"Видело се да има осцилација у игри, а Грци су поново показали да су одличан тим. Са њима играмо у другом колу у Рију и имаћемо шта да извучемо из овог меча", рекао је Гоцић.

Најискуснији српски играч Слободан Никић рекао је да није забринут.

"Ово је припремни турнир и све екипе су имале успоне и падове. Нисам забринут, сигуран сам да ће до Рија све бити како треба", поручио је Никић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар