Analiza: Da li je poraz "delfina" dobar? Mogao bi da bude!

Ekipa koja je i navijače, i sebe, i protivnike navikla samo na pobede, doživela je poraz u poslednjem turniru pred Olimpijske igre. Taj poraz mogao bi da donese mnogo toga dobrog.

Ostali sportovi 18.07.2016 | 22:15
Analiza: Da li je poraz "delfina" dobar? Mogao bi da bude!
Jaki su. Osvojili su "sve" tokom ove Olimpijade, u periodu od Londona do Rija, ali – nisu nepobedivi!

I Grci su ih na to na vreme podsetili, "tik" pred odlazak na Olimpijske igre, jedino takmičenje koje naša vaterpolo reprezentacija nije osvojila u periodu posle raspada SFRJ i ukidanja sankcija našoj zemlji.

Tako su i "delfini" Dejana Savića i doživeli poraz na peterce od Grka, u Boru, u fantastičnom ambijentu koji ih je podsetio koliko naš narod voli i ceni ono što iz godine u godinu rade u vreme kada se svi spremaju za godišnje odmore.

"U razgovoru sa trenerom Grčke pre početka finalnog meča, zaključili smo da nam nije toliko bitan sam rezultat finalne utakmice, jer nas je sve oduševio ambijent na bazenu u Boru i divna publika koje je bodrila i aplauzima pozdravljala sve takmičare", rekao je Savić agenciji Beta.

Savić je rekao da je turnir u Boru bio jedan ozbiljan turnir pred Olimpijske igre u Riju.

"Ne treba da zaboravimo da je reč o napornom turniru na kome su igrane po dve utamice dnevno, da su neki mečevi odigrani po velikoj kiši i vetru u kojoj je publika bez kišobrana bila na tribinama i bodrila vaterpoliste", rekao je selektor srpske reprezentacije.

Savić je uoči turnira rekao da je grčki vaterpolo u velikom usponu, a na pitanje da li i u Riju očekuju ovakav otpor grčke reprezentacije, u šali odgovorio da se nada da u Riju neće biti "pokret otpora“.

Vaterpolo reprezentacija Srbije izgubila je u nedelju od Grčke posle peteraca 15:14 (4:1, 0:4, 2:2, 3:2, 6:5).

Grčka je u odličnoj utakmici pred prepunim tribinima i lepom ambijentu u Boru pobedila Srbiju u finalu humanitarnog turnira. Na turniru u Boru učestvovalo je osam od dvanaest reprezentacija koje će učestvovati na Olimpijskim igrama u Rio De Žaneiru.

Vaterpolisti su se tokom četiri dana u direktnom kontaktu družili sa srdačnim Boranima, poklanjali im opremu i slikali sa njima. Srpski "delfini" su posetili kafić u rudniku "Jama" RTB-a Bor, sa radnicima popili sok i kafu na dubini od 440 metara pod zemljom i uverili se u kakvim uslovima iz dubine zemlje "izlazi" najčistiji srpski bakar.

Kapiten srpske reprezentacije Živko Gocić, rekao je novinarima da mu je poraz teško pao zbog publike koja je pratila mečeve u veliko broju, ali s obzirom da je turnir imao prijateljski, a ne takmičarski karakter, rezultat nije toliko važan.

"Bitno je da smo tokom ovog turnira uradili ono što je trebalo, da pokušamo da u dogovoru sa selektrom popravimo neke taktičke zamisli. Poraz je došao u pravo vreme, i bolje je sad, nego kasnije na olimpijskom turniru", rekao je Gocić.

"Videlo se da ima oscilacija u igri, a Grci su ponovo pokazali da su odličan tim. Sa njima igramo u drugom kolu u Riju i imaćemo šta da izvučemo iz ovog meča", rekao je Gocić.

Najiskusniji srpski igrač Slobodan Nikić rekao je da nije zabrinut.

"Ovo je pripremni turnir i sve ekipe su imale uspone i padove. Nisam zabrinut, siguran sam da će do Rija sve biti kako treba", poručio je Nikić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar