Прековремени рад постао пракса

Прековремени рад уобичајен је за 81 одсто запослених у Британији, с тим што су му два пута склонији они на вишим позицијама. Тек сваки осми испитаник каже да послодавац плаћа прековремени рад.

Здравље 18.07.2016 | 09:38
Прековремени рад постао пракса
ЧАК три четвртине радника осећају обавезу да раде када им радно време званично истекне, показало је истраживање компаније за регрутовање радника у Великој Британији. У истраживању је учествовало 2.600 запослених у банкарском и финансијском сектору.

Прековремени рад уобичајен је за 81 одсто запослених, с тим што су му два пута склонији они на вишим позицијама. Тек сваки осми испитаник каже да послодавац плаћа прековремени рад, а сваки трећи признаје да није продуктиван након што му званично радно време истекне. Трећина запослених никада не узима паузу за ручак, а међу онима који прескачу оброк највише је миленијалаца, односно људи рођених након 1980. године. Чак и када напусте канцеларију, три од четири радника настављају да раде преко мобилног телефона.

Вођа истраживања Дејвид Литхед каже да су закључци истраживања алармантни јер показују да су радници под стресом, што може да резултира лошим пословним резултатима.

Иначе, запослени су исказали жељу за већом флексибилношћу послодаваца верујући да би били продуктивнији ако би повремено могли да обављају послове од куће.

Новости
фото: интернет

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Хмм

18.07.2016 08:30

"Вођа истраживања Дејвид Литхед каже да су закључци истраживања алармантни јер показују да су радници под стресом, што може да резултира лошим пословним резултатима." Битно је да пада продуктивност, а како стрес утице на здравље радника није битно. Изем ти истразивање...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

19.07.2016 13:20

У Британији ко год ради прековремено све му је плацено..

Name

Брле

18.07.2016 18:24

Законом је одредјено 40 цасова седмицно радно вријеме. Све до једног приватника крси закон. Инспекцијске слузбе се крију по цосковима да не би контролисале кога, да му се не би замјерили. Знаци по том питању, ниста није по закону, али немас коме реци.

ОДГОВОРИТЕ