Турнир ''8 нација'': Србија поражена на пенале у финалу у Бору!

Ватерполо репрезентација Грчке освојила је Турнир осам нација у Бору, пошто је у финалу савладала Србију 15:14 после пенала.

Остали спортови 17.07.2016 | 16:45
Турнир ''8 нација'': Србија поражена на пенале у финалу у Бору!
У регуларном делу било је 9:9 (1:4, 4:0, 2:2, 2:3), а Грци су се реванширали "делфинима" за пораз на старту турнира од 9:7.

Србија је испустила чак три гола предности из прве четвртине, Грци су преокренули са 4:0 у другој, те имали два гола предности у последњем кварталу.

На голу је потом заблистао Пијетловић, док су средином периода Алексић и Митровић успели да донесу изједначење и пенале.

Трагичар приликом петераца био је Андрија Прлаиновић, који је погодио пречку у седмој серији, а претходно је у првој промашио и Филип Филиповић.

"Видело се да има осцилација у игри а Грци су поново показали да су одличан тим. Са њима играмо у другом колу у Рију и имаћемо шта да извучемо из овог меча", рекао је Живко Гоцић, а Слободан Никић додао, "Ово је припремни турнир и све екипе су имале успоне и падове. Нисам забринут сигуран сам да ће до Рија све бити како треба".

Најефикаснији у српском тиму био је Прлаиновић са четири гола, три је постигао Душан Мандић, по два Милош Ћук, Милан Алексић, а по један Филиповић, Стефан Митровић и Страхиња Рашовић.

Филиповић је погодио ударац у другој серији, Прлаиновић је био сигуран у првој, а стрелци су били још Мандић, Ћук, Алексић. С друге стране промашио је само Афрудакис.

"Сви су уживали и играчи и публика. Сјајан амбијент, одлична публика и било је милина играти овде. Имамо још доста дарадимо и једни и други. Идемо даље", рекао је селектор Дејан Савића.

Треће место освојила је Италија победом против Црне Горе 11:8.

Србија – Грчка 14:15 (1:4, 4:0, 2:2, 2:3, пенали 5:6)
Базен СЦ Бор. Гледалаца 2500. Судије Бух (Шпанија), Мерије (Француска). Искључења: Србија 7. Грчка 11.

Србија: Мандић 3, Гоцић, Ранђеловић, Ћук 2, Д. Пијетловић, Никић, Алексић 2, Јакшић , Филиповић 1,Прлаиновић 4, С. Митровић 1, Ристичевић, Рашовић 1

Грчка: Флегас, Милонакис 2, Дервишис 1, Генидунас 3, Аргиропулос, Понтиекас, Афрудакис 1, Делакас 1, Мурикис 4, Коломвос 1, Гунас 2, Галанопулос, Соланакис.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар