Turnir ''8 nacija'': Srbija poražena na penale u finalu u Boru!

Vaterpolo reprezentacija Grčke osvojila je Turnir osam nacija u Boru, pošto je u finalu savladala Srbiju 15:14 posle penala.

Ostali sportovi 17.07.2016 | 16:45
Turnir ''8 nacija'': Srbija poražena na penale u finalu u Boru!
U regularnom delu bilo je 9:9 (1:4, 4:0, 2:2, 2:3), a Grci su se revanširali "delfinima" za poraz na startu turnira od 9:7.

Srbija je ispustila čak tri gola prednosti iz prve četvrtine, Grci su preokrenuli sa 4:0 u drugoj, te imali dva gola prednosti u poslednjem kvartalu.

Na golu je potom zablistao Pijetlović, dok su sredinom perioda Aleksić i Mitrović uspeli da donesu izjednačenje i penale.

Tragičar prilikom peteraca bio je Andrija Prlainović, koji je pogodio prečku u sedmoj seriji, a prethodno je u prvoj promašio i Filip Filipović.

"Videlo se da ima oscilacija u igri a Grci su ponovo pokazali da su odličan tim. Sa njima igramo u drugom kolu u Riju i imaćemo šta da izvučemo iz ovog meča", rekao je Živko Gocić, a Slobodan Nikić dodao, "Ovo je pripremni turnir i sve ekipe su imale uspone i padove. Nisam zabrinut siguran sam da će do Rija sve biti kako treba".

Najefikasniji u srpskom timu bio je Prlainović sa četiri gola, tri je postigao Dušan Mandić, po dva Miloš Ćuk, Milan Aleksić, a po jedan Filipović, Stefan Mitrović i Strahinja Rašović.

Filipović je pogodio udarac u drugoj seriji, Prlainović je bio siguran u prvoj, a strelci su bili još Mandić, Ćuk, Aleksić. S druge strane promašio je samo Afrudakis.

"Svi su uživali i igrači i publika. Sjajan ambijent, odlična publika i bilo je milina igrati ovde. Imamo još dosta daradimo i jedni i drugi. Idemo dalje", rekao je selektor Dejan Savića.

Treće mesto osvojila je Italija pobedom protiv Crne Gore 11:8.

Srbija – Grčka 14:15 (1:4, 4:0, 2:2, 2:3, penali 5:6)
Bazen SC Bor. Gledalaca 2500. Sudije Buh (Španija), Merije (Francuska). Isključenja: Srbija 7. Grčka 11.

Srbija: Mandić 3, Gocić, Ranđelović, Ćuk 2, D. Pijetlović, Nikić, Aleksić 2, Jakšić , Filipović 1,Prlainović 4, S. Mitrović 1, Rističević, Rašović 1

Grčka: Flegas, Milonakis 2, Dervišis 1, Genidunas 3, Argiropulos, Pontiekas, Afrudakis 1, Delakas 1, Murikis 4, Kolomvos 1, Gunas 2, Galanopulos, Solanakis.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar