Доминација Маркеса на Захсенрингу за +48!

Шпански возач Марк Маркес доминантно је тријумфовао на Великој награди Немачке и значајно увећао предност над ривалима у генералном пласману.

Остали спортови 17.07.2016 | 17:45
Доминација Маркеса на Захсенрингу за +48!
Маркес је славио на Хонди на стази Захсенринг са десет секунди предности над Карлом Крачлоом и 11,5 Андреом Довициозом.

Очајан дан имали су први пратиоци у борби за титулу Хорхе Лоренцо који је био тек 15, па сада заостаје 48 бодова, те Валентино Роси који је био осми па има -59 у односу на ривала.

Маркес је славио трећи пут и практично на половини сезона најавио освајање нове титуле. Шпанац је седму годину у низу славио на Захсенрингу у свим класама, четврти у "краљевској".

Трка је већим делом вожена по киши, која је потом стала па је касније сушење стазе закомпликовало ствари многим возачима, било је много грешака приликом избора пнеуматика.

Већи део трке су се за водећу позицију борили Довициозо и Роси, изгледало је да ће Дукати да слави, али су управо гуме све промениле. Италијани су касно скинули кишне, што је фантастично искористио Маркес.

Шпанац, који је био у позадини, пре свих возача је одлучио да оде по гуме за суво, што му је омогућило да преузме прву позицију и доминантно стигне до тријумфа.

Губитник дана је свакако Роси који је у последњи круг ушао као седми, борио се са Данијем Педросом за шесту позицију, да би га на крају престигао и Џек Милер и гурнуо на осму. У међувремену је Довициозо спасао своју трку јер се попео на постоље престигавши Скота Рединга у самој завршници.

Мото ГП шампионат се наставља 14. августа Великом наградом Аустрије на стази "Ред Бул Ринг" код Салцбурга.

ВН Немачке:
1. Марк Маркес (Шпанија/Репсол Хонда) 47:03,239 минута
2. Кал Крачлоу (В. Британија/ЛЦР Хонда) +9,8 секунди
3. Андреа Довициозо (Италија/Дукати) +11,6
4. Скот Рединг (В. Британија/Прамак Јакнич) +11,99
5. Андреа Јаноне (Италија/Дукати) +22,7

Генерални пласман:
1. Марк Маркес 170 бодова
2. Хорхе Лоренцо 122
3. Валентино Роси 111
4. Дани Педроса 96
5. Маверик Вињалес 83

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар