Фелпс: Послије Рија тренираћу сина!

Најтрофејнији олимпијац свих времена, Мајкл Фелпс је први амерички пливач који ће пети пут учествовати на Олимпијским играма.

Остали спортови 19.07.2016 | 18:15
Фелпс: Послије Рија тренираћу сина!
Фелпс ће се у Рио де Жанеиру такмичити у три дисциплине, а након тога рећи ће збогом активном бављењу пливању.

Американац, који је пре три недеље напунио 31 годину, такмичиће се на 100 и 200 метара делфин и 200 метара мешовито.

"Као прво, никада јавно не говорим о својим зацртаним циљевима. Друго, волим да се такмичим, да тркам најбоље на свету. Имам ту прилику у три дисциплине на Олимпијским играма, шта бих више од тога могао да тражим? Мислим да је то савршен број трка за мене. Године 2012. је можда био превелики залогај. Срећан сам што на овогодишњем националном првенству нисам пливао најбрже што могу јер сада имам мотив више на Олимпијским играма", рекао је Фелпс.

Фелпс је 2004. први пут ухапшен због вожње под дејством алкохола, а пет година касније амерички медији објавлили су фотографију на којој се види како пуши марихуану.

У септрембру 2014. године поново је ухапшен због вожње под дејством алкохола, због чега га је америчка пливачка федерација суспендовала. Фелпс се повукао после Игара 2012. године у Лондону, али се вратио из пензије две године касније и успео да се пласира у Рио де Жанеиро. После ових Игара дефинитивно је крај.

"Да, сто посто сам сигуран. Нема повратка назад, нема више мастерса, нема ничега више. Тренираћу свог сина Бумера и то је то", кратко је рекао Американац.

Безбедност је једна од главних тема уочи Олимпијских игара у Рију. Фелпс каже да му искуство говори да нема разлога за бригу.

"Не, нисам уопште забринут. Веома смо свесни да морамо да будемо обазриви. Радујем се одласку у Рио, био сам тамо неколико пута. Чак сам и неко време провео у фавелама и разгледању града, за шта обично немам времена на такмичењима. Радујем се доласку на базен, олимпијско село изгледа лепше него претходна у којима сам био. Спаваће собе су лепше", закључио је Фелпс.

Фелпс је најтрофејнији олимпијац са 22 медаље и спортиста је са највише освојених златних олимпијских медаља – 18. Фелпс ће пети пут учествовати на Олимпијским играма и постао је први амерички пливач коме је то успело.

Осим њега то је пошло за руком још његовој сунардоници пливачици Дари Торес.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар