Felps: Poslije Rija treniraću sina!

Najtrofejniji olimpijac svih vremena, Majkl Felps je prvi američki plivač koji će peti put učestvovati na Olimpijskim igrama.

Ostali sportovi 19.07.2016 | 18:15
Felps: Poslije Rija treniraću sina!
Felps će se u Rio de Žaneiru takmičiti u tri discipline, a nakon toga reći će zbogom aktivnom bavljenju plivanju.

Amerikanac, koji je pre tri nedelje napunio 31 godinu, takmičiće se na 100 i 200 metara delfin i 200 metara mešovito.

"Kao prvo, nikada javno ne govorim o svojim zacrtanim ciljevima. Drugo, volim da se takmičim, da trkam najbolje na svetu. Imam tu priliku u tri discipline na Olimpijskim igrama, šta bih više od toga mogao da tražim? Mislim da je to savršen broj trka za mene. Godine 2012. je možda bio preveliki zalogaj. Srećan sam što na ovogodišnjem nacionalnom prvenstvu nisam plivao najbrže što mogu jer sada imam motiv više na Olimpijskim igrama", rekao je Felps.

Felps je 2004. prvi put uhapšen zbog vožnje pod dejstvom alkohola, a pet godina kasnije američki mediji objavlili su fotografiju na kojoj se vidi kako puši marihuanu.

U septrembru 2014. godine ponovo je uhapšen zbog vožnje pod dejstvom alkohola, zbog čega ga je američka plivačka federacija suspendovala. Felps se povukao posle Igara 2012. godine u Londonu, ali se vratio iz penzije dve godine kasnije i uspeo da se plasira u Rio de Žaneiro. Posle ovih Igara definitivno je kraj.

"Da, sto posto sam siguran. Nema povratka nazad, nema više mastersa, nema ničega više. Treniraću svog sina Bumera i to je to", kratko je rekao Amerikanac.

Bezbednost je jedna od glavnih tema uoči Olimpijskih igara u Riju. Felps kaže da mu iskustvo govori da nema razloga za brigu.

"Ne, nisam uopšte zabrinut. Veoma smo svesni da moramo da budemo obazrivi. Radujem se odlasku u Rio, bio sam tamo nekoliko puta. Čak sam i neko vreme proveo u favelama i razgledanju grada, za šta obično nemam vremena na takmičenjima. Radujem se dolasku na bazen, olimpijsko selo izgleda lepše nego prethodna u kojima sam bio. Spavaće sobe su lepše", zaključio je Felps.

Felps je najtrofejniji olimpijac sa 22 medalje i sportista je sa najviše osvojenih zlatnih olimpijskih medalja – 18. Felps će peti put učestvovati na Olimpijskim igrama i postao je prvi američki plivač kome je to uspelo.

Osim njega to je pošlo za rukom još njegovoj sunardonici plivačici Dari Tores.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar