Наш херој Едер! У сиротишту због биједе, отац у затвору због убиства маћехе?!

И даље служи казну...

Фудбал 16.07.2016 | 12:00
Наш херој Едер! У сиротишту због биједе, отац у затвору због убиства маћехе?!
Срце не може да остане равнодушно на такве тренутке. И вероватно је целој планети, макар навијали и за Француску, било макар мало драго због одлучујућег поготка Едера у финалу Европског првенства. Толике критике на његов рачун није било лако истрпети. Али тек данас нам је постало потпуно јасно колико тога је 28-годишњи нападач претоварио преко главе пре но што је постао херој Португалије и шампион Европе.

Да не дужимо даље, његове речи у ТВ интервјуу о веома, веома тешком одрастању.

"Отац ми је у затвору. Откако је мени 12 година. Моја маћеха је умрла и он је оптужен за убиство. Осуђен је на 16 година. Мислим", открио је Едер фрапантан податак.

Није открио тачно где, али јесте рекао да је отац на робији у Енглеској, па Едер од 2008. године, када је потписао за Академију, свако мало отпутује у посету.

"Сваки пут кад имам одмор".

Едер је, иначе, рођен у Гвинеји-Бисао, али се као дечак преселио у Португалију где му је отац већ живео. На крају се и преселио код њега. Још и пре очеве смрти морао је у сиротиште. Родитељи једноставно нису имали пара да га издржавају.

"Био сам тужан. Није било лепо. Осећао сам се напуштено", присетио се.

Ипак, успео је да се избори са свим мукама, па је, како каже, одрастао на универзитету, а не са породицом. Размишљао је и о томе да напусти фудбал, срећом за целу земљу - није.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар