Naš heroj Eder! U sirotištu zbog bijede, otac u zatvoru zbog ubistva maćehe?!

I dalje služi kaznu...

Fudbal 16.07.2016 | 12:00
Naš heroj Eder! U sirotištu zbog bijede, otac u zatvoru zbog ubistva maćehe?!
Srce ne može da ostane ravnodušno na takve trenutke. I verovatno je celoj planeti, makar navijali i za Francusku, bilo makar malo drago zbog odlučujućeg pogotka Edera u finalu Evropskog prvenstva. Tolike kritike na njegov račun nije bilo lako istrpeti. Ali tek danas nam je postalo potpuno jasno koliko toga je 28-godišnji napadač pretovario preko glave pre no što je postao heroj Portugalije i šampion Evrope.

Da ne dužimo dalje, njegove reči u TV intervjuu o veoma, veoma teškom odrastanju.

"Otac mi je u zatvoru. Otkako je meni 12 godina. Moja maćeha je umrla i on je optužen za ubistvo. Osuđen je na 16 godina. Mislim", otkrio je Eder frapantan podatak.

Nije otkrio tačno gde, ali jeste rekao da je otac na robiji u Engleskoj, pa Eder od 2008. godine, kada je potpisao za Akademiju, svako malo otputuje u posetu.

"Svaki put kad imam odmor".

Eder je, inače, rođen u Gvineji-Bisao, ali se kao dečak preselio u Portugaliju gde mu je otac već živeo. Na kraju se i preselio kod njega. Još i pre očeve smrti morao je u sirotište. Roditelji jednostavno nisu imali para da ga izdržavaju.

"Bio sam tužan. Nije bilo lepo. Osećao sam se napušteno", prisetio se.

Ipak, uspeo je da se izbori sa svim mukama, pa je, kako kaže, odrastao na univerzitetu, a ne sa porodicom. Razmišljao je i o tome da napusti fudbal, srećom za celu zemlju - nije.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar