Нагазна мина Премијер лиге - Милдзбро!

На гомилу појачања додати су Негредо, Суботић, Рамирез… Србин данас пружио руку клубу са Риверсјада, тандем из Валенсије ће бити озваничен до краја недеље. Нови члан Премијер лиге се баш залетео у прелазном року!

Фудбал 16.07.2016 | 11:00
Нагазна мина Премијер лиге - Милдзбро!
Милдзбро је најагресивније ушао у прелазни рок од три клуба која су се претходне сезоне вратили у Премијер лигу. Док Барнли и Хал Сити пажљиво скенирају тржиште и још нису потрошили ни фунту на појачања (доводили су само играче без уговора), Мидлзбро не жали пара да би направио конкурентан тим који неће стрепети за опстанак.

Клуб са Риверсајда је већ довео слободног агента Виктора Валдеса, платио је чак 15.000.000 евра за холандског везисту Мартина Де Рона из Аталанте, а за 5.000.000 евра је из Ајакса купио сјајно крило Виктора Фишера. Међутим, то није ни половина планова Мидлзброа у овом прелазном року.

Права појачања тек следе…

Чека се још само званична потврда доласка Алвара Негреда из Валенсије који би представљао капитално појачање за популарни Боро. Тренер Каранка инсистира на довођењу земљака и претходних дана су преговори доведени скоро до краја. Негредо се прво нећкао, али је Мидлзбро на крају успео да га убеди. У наредних 48 часова ће обавити лекарске прегледе и прикључити се Каранкином тиму.  

На крају је договорена позајмица, што је за Валенсију опет боља опција него да јеНегредо остао. Шпански клуб је једва чекао да се реши Негреда и његове плате која бруто износи 7.000.000 евра годишње. Мидлзбро је пристао да то плати, а остаје опција да наредног лета откупи Шпанца за 10.000.000 евра.

То није једини посао на релацији Милдзбро - Валенсија. У пакету са Негредом са Местаље стиже и шпански дефанзивац Антонио Бараган. Мидлзбро ће за њега платити 3.000.00 евра што опет није лоше за Валенсију с обзиром да је играч ушао у последњу годину уговора. Попут Негреда, и за Барагана је ово повратак на Острво јер је једну сезону био члан Ливерпула.

Трансфери Шпанаца ће бит потврђени до краја недеље, а потом следи и промоција НевенаСуботића. После вишедневних преговора, Мидлзбро је данас у поподневним часовима постигао договор са Невеном Суботићем. Пружена је рука руци и остаје још само један ситан детаљ. Радна дозвола. Мидлзбро је још раније добио зелено светло Борусије Дортмунд пошто је понудио задовољавјућих 10.000.000 евра. Данас је и Суботић пристао на трогодишњи уговор. Локални медији трвде да ће бити најплаћенији играч у екипи, али не откривају тачну суму.

Проблем радне дозволе постоји јер Суботић нема довољно мечева за репрезентацију Србије из које се повукао 2013. године. Први апел Мидлзброа за издавање радне дозволе ће бити одбијен, али потом следи жалба која ће бити усвојена од стране апелационе комисије. Сличан сцеанрио следи и са Гастоном Рамирезом.

Офанзивни везиста је претходну полусезону провео на Риверсајду као позајмљен играч Саутемптона и остао феноменалан утисак. Каранка га је фудбалски оживео после година патње и повреда. Рамирез је на 18 мечева постигао осам голова, био један од најзаслужнијих за пласман у Премијер лигу и натерао Мидлзбро да га задржи. Пошто му је истекао уговор са Саутемптоном, потписаће за Боро као слободан играч. Клуб и Рамирезсу већ договорили сарадњу на три године, али чека се радна дозвола пошто није играо довољно мечева за Уругвај у претходне две године. Апелациона комисија би и у овом случају требало да погура причу и одобри уговор.

Рамирез је некада блистао у дресу Болоње, био један од најбољи офанзивних везиста у Серији А, желели су га Јуве, Интер, Рома, Милан, али је прешао у Саутемптон за 15.000.00 евра и кренуо је пад у његовој каријери. Био је на позајмицама у Халу и Мидлзброу где јеКаранка успео да га врати у некадашњу форму.

Поред Суботића, требало бу да дође још један штопер пошто је Тамаш Калаш отишао у Фулам. Реч је о Херенвеновом дефанзивцу Кенету Отигби. Момак рођен у Нигерији који има мађарски пасош је наредна мета енглеског клуба на фудбалској пијаци…

Са седам појачања у стартних 11, Мидлзбро би следеће сезоне могао да буде нагазна мина за многе фаворите у Премијер лиги. Клуб је до сада одрадио велики део посла у прелазном року и са много јачим саставом улази у повратничку сезону у Премијер лиги. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар