Nagazna mina Premijer lige - Mildzbro!

Na gomilu pojačanja dodati su Negredo, Subotić, Ramirez… Srbin danas pružio ruku klubu sa Riversjada, tandem iz Valensije će biti ozvaničen do kraja nedelje. Novi član Premijer lige se baš zaleteo u prelaznom roku!

Fudbal 16.07.2016 | 11:00
Nagazna mina Premijer lige - Mildzbro!
Mildzbro je najagresivnije ušao u prelazni rok od tri kluba koja su se prethodne sezone vratili u Premijer ligu. Dok Barnli i Hal Siti pažljivo skeniraju tržište i još nisu potrošili ni funtu na pojačanja (dovodili su samo igrače bez ugovora), Midlzbro ne žali para da bi napravio konkurentan tim koji neće strepeti za opstanak.

Klub sa Riversajda je već doveo slobodnog agenta Viktora Valdesa, platio je čak 15.000.000 evra za holandskog vezistu Martina De Rona iz Atalante, a za 5.000.000 evra je iz Ajaksa kupio sjajno krilo Viktora Fišera. Međutim, to nije ni polovina planova Midlzbroa u ovom prelaznom roku.

Prava pojačanja tek slede…

Čeka se još samo zvanična potvrda dolaska Alvara Negreda iz Valensije koji bi predstavljao kapitalno pojačanje za popularni Boro. Trener Karanka insistira na dovođenju zemljaka i prethodnih dana su pregovori dovedeni skoro do kraja. Negredo se prvo nećkao, ali je Midlzbro na kraju uspeo da ga ubedi. U narednih 48 časova će obaviti lekarske preglede i priključiti se Karankinom timu.  

Na kraju je dogovorena pozajmica, što je za Valensiju opet bolja opcija nego da jeNegredo ostao. Španski klub je jedva čekao da se reši Negreda i njegove plate koja bruto iznosi 7.000.000 evra godišnje. Midlzbro je pristao da to plati, a ostaje opcija da narednog leta otkupi Španca za 10.000.000 evra.

To nije jedini posao na relaciji Mildzbro - Valensija. U paketu sa Negredom sa Mestalje stiže i španski defanzivac Antonio Baragan. Midlzbro će za njega platiti 3.000.00 evra što opet nije loše za Valensiju s obzirom da je igrač ušao u poslednju godinu ugovora. Poput Negreda, i za Baragana je ovo povratak na Ostrvo jer je jednu sezonu bio član Liverpula.

Transferi Španaca će bit potvrđeni do kraja nedelje, a potom sledi i promocija NevenaSubotića. Posle višednevnih pregovora, Midlzbro je danas u popodnevnim časovima postigao dogovor sa Nevenom Subotićem. Pružena je ruka ruci i ostaje još samo jedan sitan detalj. Radna dozvola. Midlzbro je još ranije dobio zeleno svetlo Borusije Dortmund pošto je ponudio zadovoljavjućih 10.000.000 evra. Danas je i Subotić pristao na trogodišnji ugovor. Lokalni mediji trvde da će biti najplaćeniji igrač u ekipi, ali ne otkrivaju tačnu sumu.

Problem radne dozvole postoji jer Subotić nema dovoljno mečeva za reprezentaciju Srbije iz koje se povukao 2013. godine. Prvi apel Midlzbroa za izdavanje radne dozvole će biti odbijen, ali potom sledi žalba koja će biti usvojena od strane apelacione komisije. Sličan sceanrio sledi i sa Gastonom Ramirezom.

Ofanzivni vezista je prethodnu polusezonu proveo na Riversajdu kao pozajmljen igrač Sautemptona i ostao fenomenalan utisak. Karanka ga je fudbalski oživeo posle godina patnje i povreda. Ramirez je na 18 mečeva postigao osam golova, bio jedan od najzaslužnijih za plasman u Premijer ligu i naterao Midlzbro da ga zadrži. Pošto mu je istekao ugovor sa Sautemptonom, potpisaće za Boro kao slobodan igrač. Klub i Ramirezsu već dogovorili saradnju na tri godine, ali čeka se radna dozvola pošto nije igrao dovoljno mečeva za Urugvaj u prethodne dve godine. Apelaciona komisija bi i u ovom slučaju trebalo da pogura priču i odobri ugovor.

Ramirez je nekada blistao u dresu Bolonje, bio jedan od najbolji ofanzivnih vezista u Seriji A, želeli su ga Juve, Inter, Roma, Milan, ali je prešao u Sautempton za 15.000.00 evra i krenuo je pad u njegovoj karijeri. Bio je na pozajmicama u Halu i Midlzbrou gde jeKaranka uspeo da ga vrati u nekadašnju formu.

Pored Subotića, trebalo bu da dođe još jedan štoper pošto je Tamaš Kalaš otišao u Fulam. Reč je o Herenvenovom defanzivcu Kenetu Otigbi. Momak rođen u Nigeriji koji ima mađarski pasoš je naredna meta engleskog kluba na fudbalskoj pijaci…

Sa sedam pojačanja u startnih 11, Midlzbro bi sledeće sezone mogao da bude nagazna mina za mnoge favorite u Premijer ligi. Klub je do sada odradio veliki deo posla u prelaznom roku i sa mnogo jačim sastavom ulazi u povratničku sezonu u Premijer ligi. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar