Јеленин убица никад неће бити откривен

Сви докази у овој истрази су уништени, убица Јелене Марјановић сада може да буде откривен само случајно, а ШАНСЕ ЗА ТО СУ 5%, тврде криминолози.

Србија 11.07.2016 | 21:02
Јеленин убица никад неће бити откривен
Убица певачице Јелене Марјановић највероватније никада неће бити откривен, закључак је најбољих српских криминолога тачно сто дана после свирепог злочина у Борчи.

Према речима експерата Марка Ницовића и Златка Николића, сви докази у овој истрази су уништени и Јеленин убица може да буде ухваћен само случајно, а шансе за то су ПЕТ ОДСТО. Истрага више нема у ком правцу да иде, а форензика је одавно одрадила своје и сада је потпуно неупотребљива.

Полицијски стручњак Марко Ницовић сматра да је сувише времена прошло од убиства Јелене Марјановић да би се сада открио неки нови траг.

- Шансе да Јеленин убица буде откривен су мале, не верујем да су веће од пет одсто. Ако се не догоди чудо, можемо рећи да се крвник извукао. Јер сто дана од злочина је веома дуг период, после толико времена, ако истрага већ нема неке опипљиве трагове, шансе за даљи напредак су теоретске. А овде, колико знамо, озбиљнијих трагова нема. Остаје сумња да је у злочин умешана породица, али нема доказа за њу, тако да је то празна прича. Нажалост, све говори да ово убиство неће бити разјашњено - поручује Ницовић.

Према његовим речима, овог пута ништа више не зависи од истраге!

- Полиција и форензика су за ових 100 дана урадили шта су могли и умели. Они више овде немају шта да траже, јер нема ни нових доказа, ни нових трагова, ни информација... Сада је све само игра случаја и судбине, јер ће убица бити откривен искључиво ако направи неку кардиналну грешку - додаје Ницовић.

Ништа се не зна

Криминолог Златко Николић каже да је свеједно да ли је од убиства прошло сто или хиљаду дана, ако полиција није ни близу крунског доказа за разрешење случаја.

- Када је прошао први месец истраге претпоставио сам да ће се овако нешто десити. Много поглавља се отворило, али се ништа није сазнало. Истрага се врти у круг, нема више у ком правцу да иде, нема нових детаља, нити идеја. Чак и 1.000 дана да прође од злочина, без крунског доказа нема помака у истрази, нити разрешења. Тешко је сада управљати овом ситуацијом, али се као стручњак надам да ће се ово ипак завршити - истиче Николић.

 Извор: Информер

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Михаило Микиц

11.07.2016 20:49

Сваки убице се враце на мјесто свога злоцина. ЗАТО треба добро пазити ко це долазати на насип на коме је убијена Јелена Марјановиц!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

11.07.2016 21:39

Убио је цовјек то пјана врана зна

Name

или

11.07.2016 23:44

Је неко битан па се затаскава... Ова полиција наса ниста... нек мало погледају бар ЦСИ како то људи раде. Не постоји саврсен злоцин,неки траг бити мора али га они не виде или не препознају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац за заједништво и побједу правде

12.07.2016 05:15

Истражитељи не раде посао за који су плаћени. Непрофесионално је изјављивати да "ово убиство неће бити разјашњено" и још тврдити да су сви докази у овој истрази уништени? То наводи на основану сумњу да се прикривају истините чињенице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Један ЦОВЕК и једна ПАТКА!

12.07.2016 11:58

Знаци, има обецање које Вуциц није испунио! Реце он у понедељак, послије избора! Само није рекао којих...

ОДГОВОРИТЕ