Jelenin ubica nikad neće biti otkriven

Svi dokazi u ovoj istrazi su uništeni, ubica Jelene Marjanović sada može da bude otkriven samo slučajno, a ŠANSE ZA TO SU 5%, tvrde kriminolozi.

Srbija 11.07.2016 | 21:02
Jelenin ubica nikad neće biti otkriven
Ubica pevačice Jelene Marjanović najverovatnije nikada neće biti otkriven, zaključak je najboljih srpskih kriminologa tačno sto dana posle svirepog zločina u Borči.

Prema rečima eksperata Marka Nicovića i Zlatka Nikolića, svi dokazi u ovoj istrazi su uništeni i Jelenin ubica može da bude uhvaćen samo slučajno, a šanse za to su PET ODSTO. Istraga više nema u kom pravcu da ide, a forenzika je odavno odradila svoje i sada je potpuno neupotrebljiva.

Policijski stručnjak Marko Nicović smatra da je suviše vremena prošlo od ubistva Jelene Marjanović da bi se sada otkrio neki novi trag.

- Šanse da Jelenin ubica bude otkriven su male, ne verujem da su veće od pet odsto. Ako se ne dogodi čudo, možemo reći da se krvnik izvukao. Jer sto dana od zločina je veoma dug period, posle toliko vremena, ako istraga već nema neke opipljive tragove, šanse za dalji napredak su teoretske. A ovde, koliko znamo, ozbiljnijih tragova nema. Ostaje sumnja da je u zločin umešana porodica, ali nema dokaza za nju, tako da je to prazna priča. Nažalost, sve govori da ovo ubistvo neće biti razjašnjeno - poručuje Nicović.

Prema njegovim rečima, ovog puta ništa više ne zavisi od istrage!

- Policija i forenzika su za ovih 100 dana uradili šta su mogli i umeli. Oni više ovde nemaju šta da traže, jer nema ni novih dokaza, ni novih tragova, ni informacija... Sada je sve samo igra slučaja i sudbine, jer će ubica biti otkriven isključivo ako napravi neku kardinalnu grešku - dodaje Nicović.

Ništa se ne zna

Kriminolog Zlatko Nikolić kaže da je svejedno da li je od ubistva prošlo sto ili hiljadu dana, ako policija nije ni blizu krunskog dokaza za razrešenje slučaja.

- Kada je prošao prvi mesec istrage pretpostavio sam da će se ovako nešto desiti. Mnogo poglavlja se otvorilo, ali se ništa nije saznalo. Istraga se vrti u krug, nema više u kom pravcu da ide, nema novih detalja, niti ideja. Čak i 1.000 dana da prođe od zločina, bez krunskog dokaza nema pomaka u istrazi, niti razrešenja. Teško je sada upravljati ovom situacijom, ali se kao stručnjak nadam da će se ovo ipak završiti - ističe Nikolić.

 Izvor: Informer

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Mihailo Mikic

11.07.2016 20:49

Svaki ubice se vrace na mjesto svoga zlocina. ZATO treba dobro paziti ko ce dolazati na nasip na kome je ubijena Jelena Marjanovic!

ODGOVORITE
Name

Ja

11.07.2016 21:39

Ubio je covjek to pjana vrana zna

Name

ili

11.07.2016 23:44

Je neko bitan pa se zataskava... Ova policija nasa nista... nek malo pogledaju bar CSI kako to ljudi rade. Ne postoji savrsen zlocin,neki trag biti mora ali ga oni ne vide ili ne prepoznaju.

ODGOVORITE
Name

borac za zajedništvo i pobjedu pravde

12.07.2016 05:15

Istražitelji ne rade posao za koji su plaćeni. Neprofesionalno je izjavljivati da "ovo ubistvo neće biti razjašnjeno" i još tvrditi da su svi dokazi u ovoj istrazi uništeni? To navodi na osnovanu sumnju da se prikrivaju istinite činjenice.

ODGOVORITE
Name

Jedan COVEK i jedna PATKA!

12.07.2016 11:58

Znaci, ima obecanje koje Vucic nije ispunio! Rece on u ponedeljak, poslije izbora! Samo nije rekao kojih...

ODGOVORITE