Рекорд: УФЦ продат за 4 милијарде $!!!

Власници УФЦ (Ултимате Фигхтинг Цхампионсхип), америчке компаније која промовише мештовите борилачке вештине, продају већину деоница за четири милијарде долара.

Остали спортови 13.07.2016 | 16:45
Рекорд: УФЦ продат за 4 милијарде $!!!
Биће то најскупља трансакција неке организације у историји спорта, а сувласници УФЦ браћа Лоренцо и Франк Ферита ће вишеструко да профитирају јер су купили компанију 2000. за "само" два милиона долара.

Нови купац ће према наводима америчких медија бити компанија WМЕ-ИМГ, а платиће око седам пута више него што УФЦ годишње приходује (600 милиона $ 2015).

Док ће се браћа Ферита повући са функција у УФЦ у склопу договора, на челу као председник ће остати Дејна Вајт, који поседује 9% акција.

Од основања у новембру 1993. године, УФЦ је организовао више од 300 борилачких дешавања на којима борци користе различите вештине (бокс, џиу-џицу, рвање, мау-таи, карате, џудо...).

Историјска продаја долази само неколико дана након контроверзног викенда УФЦ 200, када се повукао главни борац Конор Мекгрегор, након тога је други борац из главног догађаја Џон Џонс био позитиван на недозвољену супстанцу, да би у последњем минуту "ускочио" Андерсон Силва.

УФЦ годинама привлачи велики број гледалаца пре свега због константне неизвесности, док смо прошле године сведочили метеорском успону Мекгрегора и Ронде Роузи, ове смо гледали њихов стрмоглави пад.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар