Rekord: UFC prodat za 4 milijarde $!!!

Vlasnici UFC (Ultimate Fighting Championship), američke kompanije koja promoviše meštovite borilačke veštine, prodaju većinu deonica za četiri milijarde dolara.

Ostali sportovi 13.07.2016 | 16:45
Rekord: UFC prodat za 4 milijarde $!!!
Biće to najskuplja transakcija neke organizacije u istoriji sporta, a suvlasnici UFC braća Lorenco i Frank Ferita će višestruko da profitiraju jer su kupili kompaniju 2000. za "samo" dva miliona dolara.

Novi kupac će prema navodima američkih medija biti kompanija WME-IMG, a platiće oko sedam puta više nego što UFC godišnje prihoduje (600 miliona $ 2015).

Dok će se braća Ferita povući sa funkcija u UFC u sklopu dogovora, na čelu kao predsednik će ostati Dejna Vajt, koji poseduje 9% akcija.

Od osnovanja u novembru 1993. godine, UFC je organizovao više od 300 borilačkih dešavanja na kojima borci koriste različite veštine (boks, džiu-džicu, rvanje, mau-tai, karate, džudo...).

Istorijska prodaja dolazi samo nekoliko dana nakon kontroverznog vikenda UFC 200, kada se povukao glavni borac Konor Mekgregor, nakon toga je drugi borac iz glavnog događaja Džon Džons bio pozitivan na nedozvoljenu supstancu, da bi u poslednjem minutu "uskočio" Anderson Silva.

UFC godinama privlači veliki broj gledalaca pre svega zbog konstantne neizvesnosti, dok smo prošle godine svedočili meteorskom usponu Mekgregora i Ronde Rouzi, ove smo gledali njihov strmoglavi pad.Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar