Ф1: Розберг кажњен - само бод разлике на врху!

Нико Розберг кажњен је додавањем десет секунди на постигнуто време, па је трку у Великој Британији тако "завршио" на трећем, уместо на другом месту. Разлика између њега и Хамилтона у генералном пласману је само бод!

Остали спортови 11.07.2016 | 17:45
Ф1: Розберг кажњен - само бод разлике на врху!
Потврда казне за Ника Розберга!

Немачки возач кажњен је додавањем десет секунди на постигнуто време на Великој награди Велике Британије, па је тако "изгубио" друго место од Макса Верстапена и на крају ће "покупити" бодове које добија трећепласирани.

Самим тим, смањио се и број бодова између њега и Луиса Хамилтона, јер је уместо 18 за друго место, Розберг освојио "само" 15.

На тачно половини шампионата (одвезено 10 од 20 трка) Нико Розберг је и даље водећи у генералном пласману са 168 бодова, док је његов највећи ривал и актуелни шампион Луис Хамилтон - сада само на бод од њега - пошто има 167 бодова.

Требало би подсетити да је 100 од 168 бодова Розберг освојио на прве четири трке сезоне, када је славио на крају сваке, али нешто слабија форма и инциденти у последње време "закомпликовали" су сезону.

Нико Розберг је био близу освајања 18 бодова јер је био "сигуран" на другој позицији, али на шест кругова до краја јавили су се проблеми са мењачем када је неочекивано почео да "губи" на брзини.

Управо је због контакта са својим "боксом", у коме су му они објаснили шта је тачно проблем, а то по прописима Формуле 1 није дозвољено.

Најбоље се "провео" Макс Верстапен који је тако стигао до високог другог места.

Трећепласрирани у генералном пласману је Кими Раиконен (Ферари) са 106, Данијел Рикардо (Ред Бул) има 100, Себастијан Фетел (Ферари) 98, док је "опасно" високо и млади Макс Верстапен (Ред Бул) са 90. Далеко од њих су Валтери Ботас (54), Серхио Перез (47), Фелипе Маса (38),...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар