F1: Rozberg kažnjen - samo bod razlike na vrhu!

Niko Rozberg kažnjen je dodavanjem deset sekundi na postignuto vreme, pa je trku u Velikoj Britaniji tako "završio" na trećem, umesto na drugom mestu. Razlika između njega i Hamiltona u generalnom plasmanu je samo bod!

Ostali sportovi 11.07.2016 | 17:45
F1: Rozberg kažnjen - samo bod razlike na vrhu!
Potvrda kazne za Nika Rozberga!

Nemački vozač kažnjen je dodavanjem deset sekundi na postignuto vreme na Velikoj nagradi Velike Britanije, pa je tako "izgubio" drugo mesto od Maksa Verstapena i na kraju će "pokupiti" bodove koje dobija trećeplasirani.

Samim tim, smanjio se i broj bodova između njega i Luisa Hamiltona, jer je umesto 18 za drugo mesto, Rozberg osvojio "samo" 15.

Na tačno polovini šampionata (odvezeno 10 od 20 trka) Niko Rozberg je i dalje vodeći u generalnom plasmanu sa 168 bodova, dok je njegov najveći rival i aktuelni šampion Luis Hamilton - sada samo na bod od njega - pošto ima 167 bodova.

Trebalo bi podsetiti da je 100 od 168 bodova Rozberg osvojio na prve četiri trke sezone, kada je slavio na kraju svake, ali nešto slabija forma i incidenti u poslednje vreme "zakomplikovali" su sezonu.

Niko Rozberg je bio blizu osvajanja 18 bodova jer je bio "siguran" na drugoj poziciji, ali na šest krugova do kraja javili su se problemi sa menjačem kada je neočekivano počeo da "gubi" na brzini.

Upravo je zbog kontakta sa svojim "boksom", u kome su mu oni objasnili šta je tačno problem, a to po propisima Formule 1 nije dozvoljeno.

Najbolje se "proveo" Maks Verstapen koji je tako stigao do visokog drugog mesta.

Trećeplasrirani u generalnom plasmanu je Kimi Raikonen (Ferari) sa 106, Danijel Rikardo (Red Bul) ima 100, Sebastijan Fetel (Ferari) 98, dok je "opasno" visoko i mladi Maks Verstapen (Red Bul) sa 90. Daleko od njih su Valteri Botas (54), Serhio Perez (47), Felipe Masa (38),...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar