Хамилтон: Силверстон је најбоља трка коју имамо!

Актуелни шампион Формуле 1 возач Мерцедеса Луис Хамилтон пресрећан је због победе у трци на домаћој стази за Велику награду Велике Британије.

Остали спортови 10.07.2016 | 21:45
Хамилтон: Силверстон је најбоља трка коју имамо!
"Не знам да ли неко може да буде оволико срећан као што сам сада ја. Заиста сам срећан. Драго ми је што се показало добро енглеско време. Било је незгодно возити у кишним условима, стаза се брзо сушила, али први сам могао да нападнем и покушавао сам да не правим грешке", рекао је Хамилтон

Хамилтон је на Силверстону остварио 47. победу у каријери. Трка је почела иза безбедносног возила због јаке кише.

"Свима је било тешко. Никада није једноставно овде, никада није мирна пловидба, због чега је ова трка спектакуларна. Због тога је Велика награда Велике Британије најбоља трка коју имамо. А затим, погледајте ово, имамо најбоље навијаче на свету", рекао је троструки светски првак.

Он је четвртом победом у последњих пет трка смањио заостатак за водећим у генералном пласману, клупским колегом Ником Розбергом на четири бода.

"Стижем га, морам овако да наставим. Овде не чујете много звиждука и због тога је на Силверстону увек добра атмосфера", додао је Хамилтон.

Немац је заузео друго место, али ће бити под истрагом због инструкција које је добио из бокса. Он се неколико кругова пре краја трке пожалио на проблеме са мењачем, због чега му је саветовано да не користи седму брзину.

"То је био велики проблем пошто сам се заглаввио у седмој брзини и умало да се зауставим на стази. Морао сам то да поправим. Старт је био незгодан. Макс је био испред мене и трка је била узбудљива. Обишао сам га и срећан сам због тога, али нисам успео да ухватим Луиса, данас је обавио добар посао", додао је Розберг.

Возач Ред Була Макс Ферстапен заузео је треће место, што је његов трећи пласман на подијум у сезони, а други узастопно.

"Ово је фантастично. Погледајте навијаче, они су заиста сјајни. Трка је била веома узбудљива, на почетку мало незгодна. Успео сам да обидјем Ника, а чак сам био близу Луиса, али мислим да сам један круг закаснио са боксом и од тада сам возио своју трку. Нажалост, Нико ме је обишао, али и после тога сам био брз, могао сам да видим Мерцедесеорам да захвалим мом тиму што ми је омогућио овако добар болид. Мислим да екипа заслужује честитке", рекао је Ферстапен.

Следећа трка вози се 24. јула на Хунгарорингу за Велику награду Мађарске.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар