Видео - Ацо Петровић: "Убили" смо Италију, више не патимо!

Селектор Хрвата истакао да је његова екипа после много година на маргинама показала да је спремна за добре резултате, а осим играчима, честитао и себи на пласману у Рио.

Кошарка 10.07.2016 | 20:15
Видео - Ацо Петровић: "Убили" смо Италију, више не патимо!
Хрватски кошаркаши остварили су велики подвиг и после жестоке борбе и 45 минута игре у финалу квалификационог турнира за Рио у Торину срушили су домаћина Италију (84:78)и изборили пласман на Олимпијске игре.

Селектор Хрватске Александар Петровић сматра да је направљен велики успех и да се репрезентација после тешког периода враћа на велику сцену.

"Срећан сам, не само због пласмана у Рио, него и због кошарке у Хрватској. Тај спорт у последње 22 године пати. Након 1995. нисмо били међу три најбоље екипе у Европи. Пре неколико месеци смо видели да ћемо бити у квалификацијама, а када су три човека одбила клупу Хрватске, рекли су ми покушај нешто да направиш. Тада је почела прича. Нису веровали у нас, али играли смо и нарочито у мечу са Италијом показали да можемо да се такмичимо", пренео је портал Индеx изјаву Петровића.



Селектор Хрвата истакао је да је победио тим и то после кратких припрема.

"Задовољан сам што се вера у кошарку може вратити после три недеље припрема. Овај је спорт већ одавно на маргинама, а ми смо одиграли поштено и храбро, један за другога, проналазили смо прва решења у сваком тренутку, и мислим да је ово једно од већих спортских изненађења. Пласирати се на Олимпијске игре на овакав начин је поприлично неочекивано".

Петровић је додао да ће највероватније направити извесне промене у екипи, али да је сигурно да ће Хрватска играти максимално и на нов начин у Бразилу.

"Ова Хрватска ће играти другачије. Недостаје нам много играча, али ова екипа ће играти сјајну одбрану. Требало би да промени два или три играча, али у великој сам дилеми. Можда ипак нећу никога мењати. Када нико није веровао у њих, остали су заједно ових месец дана. Морам да направим ротацију, али не могу окренути леђа овим играчима", у дилеми је селектор "коцкастих".

Селектор Италије Еторе Месина после пораза у финалу није крио да је његова репрезентација разочарала, док је Хрватској пожелео сву срећу и да ужива на Олимпијским играма.

Александар Петровић говорио је у сасвим другом тону после успеха.

"Спорт даје много интересантних прича, а једна од њих је она о два тренера. Један који волонтира и ради за нула куна, а други је Еторе Месина који је у милионима долара и овај први га тактички надигра у сваком тренутку на терену. Месина сутра иде у Сан Антонио по свој богати уговор. Ја сам дошао овде, не због новца, већ сам осећао да морам нешто да вратим хрватској кошарци. Лично, врло сам задовољан. 'Убили0 смо Италију, претходно и Грчку. То нико не може да сакрије и на то сам поносан. Због тога стручном штабу и себи морам да честитам, јер смо одрадили квалитетан посао", истакао је Петровић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

КОЛЕ

11.07.2016 03:41

СТВАРНО ;УДО ......ХРВАТСКА ПОСЛЕ 30 ГОДИНА ДОБИЛА УТАКМИЦУ .....БАш БИ БИЛО КУЛ ДА НАшЕ СТАРЕ МУшТЕРИЈЕ РВАТИ НАГАзЕ НА СРБИЈУ .......И ОДУ ДОМА...СМЕшНИ ЛИ СУ...али њих потопити у базену и обрисати паркет непроцењиво

ОДГОВОРИТЕ